CRTA: Manje nepravilnosti 1

Šef posmatračke misije Crta građani na straži Raša Nedeljkov izjavio je večeras da je do 19 sati zabeležen rast nepravilnosti na biračkim mestima na tri odsto, ali i dalje je reč o izolovanim slučajevima, koji ne utiču na regularnost izbornog procesa.

Od 450 biračkih mesta na kojima su raspoređeni posmatrači Crte zabeležen je jedan slučaj fizičkog nasilja na biračkom mestu 16 u Leskovcu, gde je aktivista jedne stranke napao predsednika biračkog odbora, naneo mu lakše pobede zbog čega je intervenisala policija i htina pomoć.

Na biračkom mestu 67 u Pančevu intervenisala je policija zbog okupljanja ekstremističke grupe ispred biračkog mesta, naveo je Nedeljkov.

U Zaječaru, Ali Bunaru i Knjaževcu su vanredno otvorene policijske stanice gde se izdaju potvrde da je proces izdavanja nove lične karte u toku građanima kojima je lična karta istekla i mogu da glasaju samo uz tu potvrdu iz MUP, rekao je Nedeljkov.

Nedeljkov je naveo da je posmatračka misija Crta utvrdila da je u Ali Bunaru 50 ljudi organizovano odvedeno na zamenu ličnih karata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari