Ćuta i Vučić o izdajnicima i stranim plaćenicima: Nema razlike između Kosova 1999. i Gornjih Nedeljica 2022. godine 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

“Pred vama stoji strani plaćenik, izdajnik, onaj ko hoće da prizna Kosovo. To svakog dana slušam ne samo o sebi, već i o ljudima koji sede sa moje desne strane “, rekao je Aleksandar Jovanović Ćuta poslanik Zajedno – Moramo na početku svog izlaganja o izveštaju o Kosovu i Metohiji.

Aleksandar Vučić negirao je da je bilo kada nekoga nazvao izdajnikom i stranim plaćenikom i podsetio da to čine Jovanovićevi koalicioni partneri.

Obraćajući se predsedniku države on je podesetio na istorijat njegovog odnosa prema KiM.

“Prvo ste govorili da je Kosovo za vas sveta srpska zemlja, onda ste kao premijer bili za opciju razgraničenja i podelu Kosova, a danas imamo ovo što imamo. Pitam vas koje je tačno vaše rešenje za Kosovo”, poručio je Jovanović i dodao da dok se govori o Kosovu m svuda po Srbiji se Kosovo dešava.

On je primetio i da nema razlike između Kosova 99. godine i Gornjih Nedeljica 2022. godine, jer su i tu kuće porušene.

Naveo je i da se Kosovo ovih dana dešava i na planini Starici,ali je upitao i koji je to patriota izmenio zakon o rudarenju i koji patriota i na osnu kog zakona je odlučeno strancima da postanu vlasnici zemlje.

“Nije ni čudo što Kinezi ispod Starice postavljaju 50 zastava. Jasno stavljajući do znanja čija je to zemlja . Mi smo svoju zelju prodali stranim kompanijama”, rekao je Jovanović.

Odgovarajući na primedbe psolanika Zajedno – Moramo, Aleksandar Vučić , predsednik Srbije objasnio je da nikada nije rekao da je Jovanović izdajnik i strani plaćenik.

“To je govorop za nas vaš šef poslaničke grupe. Pošto ste vi strašno pismeni, a mi nepismeni, jer smo fakultete završavali valjda na livadi. To što vi pričate pas s maslom ne može da pojede. Svakoga dana slušam napade na mene ,a sada vodite kampanju protiv mog oca koji je bio na litijama“, rekao je Vučić i upitao Jovanovića – razumete li vi šta radite svakoga dana.

On je negirao i da je političke protivnike nazvao ekstremistima i nenormalnima, već je, kako je rekao objasnio da postoje dva ekstremna politička pola.

“Zato sam rekao da mogu da se uslikam sa svoje troje dece, ali neći dobiti toliko lajkova kao kad bi se uslikao sa dva psa” , rekao je Vučić , navodeći da Jovanović pokušava da se predstavi kao moralna vertilakala koja drži lekcije svima.

A o tome ko brine o Nedeljicama , Vučić je objasnio podacima da je on tamo dobio 110 glasova, a opcija kojoj pripada Jovanović Ćuta svega dva .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari