Ćuta na čelu odbora za životnu sredinu, Kovačević vodi kulturu? 1Foto: Bojan Cvejić/ Danas

Pet skupštinskih odbora u novom sazivu Parlamenta moglo bi da dobije predsednike iz redova opozicije, na osnovu dogovora sa današnjih konsultacija u Narodnoj skupštini sa predsednikom skupštine Ivicom Dačićem.

Prema informacijama do kojih je došao portal Nova.rs – radi se odborima za spoljne poslove, životnu sredinu, kulturu i informisanje, odboru za odbranu i unutrašnje poslove kao i odboru za dijasporu.

Stranka slobode i pravde trebalo bi da bude na čelu odbora za spoljne poslove u parlamentu, dok će odborom za životnu sredinu najverovatnije predsedavati Aleksandar Jovanović Ćuta ispred grupacije „Zajedno“.

Narodnoj stranci pripašće mesto odbora za kulturu i informisanje, a spekuliše se da će na čelu tog odbora biti Siniša Kovačević, kako je pisala Nova.rs

Koaliciji „Nada“, trebalo bi da pripadne mesto predsednika odbora za odbranu i unutrašnje poslove, dok će odbor za dijasporu pripasti Zavetnicima.

Posle obavljenih konsultacija, predstavnik Srpska stranke „Zavetnici“ Nikola Dragićević potvrdio je da će „Zavetnicima“ pripasti mesto predsednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, kao i mesto zamenika predsednika Odbora za Kosovo i Metohiju.

Ranije se spekulisalo i da bi nekome iz redova opozicije trebalo da pripadne mesto predsednika odbora za evrointegracije, o čemu je Danas pisao, ali posle današnjih konsultacija još uvek nema precizinijih informacija o tome.

Nove konsultacija su najavljene za ponedeljak, a posle toga bi svi dogovori oko skupštinskih odbora trebalo da budu prezicirani i saopšteni javnosti.

Takođe, danas je dogovoreno i da će novi skupštinski saziv imati sedam potpredsedničkih mesta, kao i da bi tri takve pozicije trebalo da pripadnu opoziciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari