Jovanović Ćuta: "Palačinkar" da prestane da targetira ljude 1Foto FoNet Aleksandar Barda

„Ja sam siguran da od projekta Jadar neće biti ništa. Vučić je stavio tu ‘litijumsku masku’ da bi pokrio nešto što se dešava na Kosovu. A ono što se dešava je poslednji čin jedne tragedije naroda kome preti nestanak“, kaže za N1 poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog pokreta.

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić najavila je da će na skupštinski dnevni red staviti predlog zakona o zabrani iskopavanja litijuma i bora koji je ranije danas podnelo 86 opozicionih poslanika. Brnabić je nakon konferencije za novinare opozicije rekla da „jedva čeka tu sednicu“, prenosi N1.

„Kad Ana Brnabić nešto jedva čeka, to mora da je nešto opasno, nešto nesvakidašnje… Ne znam šta je čekala do sada, moglo je o tome da se raspravlja u Skupštini dve godine. I ja jedva čekam da nam Ana Brnabić kaže kaže ko je pokrao 38.000 potpisa (za narodnu inicijativu o zabrani iskopavanja litijuma)“, izjavio je Jovanović Ćuta u emisiji Dan uživo.

Nacrt zakona o zabrani eksploatacije litijuma i bora je, kako je rekao, pokušaj da se prekine „litijumska agonija“.

„Da se prekine ovo što radi svaki dan ‘palačinkar’ predsednik države koji nas proziva teroristima, targetira čitave slojeve društva kao neprijatelje zemlje, a to su profesori, glumci, akademici… A ko zapravo teroriše ljude“, upitao je Jovanović.

Kako je rekao, Ljubovija je izabrana „za još jednu lobotomiju i monodramu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari