Cvejić (SRCE): Postoji prostor za veću koalicionu saradnju u opoziciji 1Foto: Medija centar

Potpredsednik stranke Srbija centar (SRCE) Slobodan Cvejić izjavio je da formiranje eventualne koalicije te stranke, Demokratske stranke (DS), Rumunske partije i stranke Zajedno, koje su potpisale Deklaraciju o zajedničkom delovanju, ne bi trebalo da predstavlja problem i dodao da ima prostora i za veću koalicionu saradnju u opoziciji.

Cvejić je za današnje izdanje lista Nova rekao da će SRCE uvek držati „važnog principa koji je izgradio tu saradnju“, a to je da idu „korak po korak“.

„Želimo da eventualna koalicija bude autentična, prirodna, a to će se pokazati kada na red dođu sva ona pitanja koja će doneti raspisivanje izbora i aktuelna politička situacija, domaća i međunarodna“, kazao je on.

Dodao je da SRCE veruje da ima mnogo više prostora za koalicionu saradnju nego što su stvorile te četiri stranke potpisivanjem deklaracije.

Do budućih koalicija, kako je rekao može doći, „tako što će nam se, na ravnopravnoj osnovi, priključiti još neki politički akteri, ili tako što će akteri okupljeni oko ove deklaracije postići dogovor sa nekim sličnim grupacijama, savezima, koalicijama“.

Prema njegovim rečima, najbitnije je da se kod budućih koalicija ne gleda u čemu se ne slažu, već u čemu se slažu i da na toj osnovi planiraju zajedničke akcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari