Cvijić: Vulinova priča o fotografiji sa navijačem gora od one „tetka iz Kanade“ 1Foto: Beta/Medija centar/MO

Novinar nedeljnika NIN Vuk Cvijić kaže za N1 povodom poslednje fotografije ministra policije Aleksandra Vulina i Vladimira Kovačevića Kovača, nekadašnjeg vođe navijača FK Rad, da je fotoalbum predstavnika vlasti sa ljudima sa poternica, kolekcionarima krivičnih prijava, sve veći i veći.

„Kovačević je bio vođa navijača Rada, znamo ga uglavnom po nasilju, a sada se vidi na fotografiji sa Vulinom, koji kaže da može svako da mu priđe. On ima obezbeđenje, videli smo kada ga je fotografisao neko kada je bez maske izlazio iz salona, policija je odmah došla i obrisala fotografije. To što je rekao nije istina, čak je gore od onog ‘tetke iz Kanade'“, kaže on za N1.

Podseća i na slučaj Jovanjica, kada smo videli Aleksandra Vulina u „ulozi“ baštovana.

„Nemamo objašnjenje, njih treba ministar da daje tužilaštvu i sudu“, ocenjuje Cvijić.

Navodi da su taj i drugi slučajevi povezani, a da ih povezuju predstavnici vlasti.

„Postoje i druge sumnje koje su izneli svedoci, osumnjičeni. Vlast je ponovo izabrala Zagorku Dolovac, ponovo smo čuli da postoji, inače njeno delovanje nije postojalo šest godina. To je preporuka da ne radi svoj posao da bi bila ponovo izabrana“, rekao je Cvijić.

Kovača je spominjala i Mara Halabrin, čiji je sin ubijen u obračunu klanova povezanih sa Veljkom Belivukom.

„Njegovo telo je pronađeno, ubice ne. Utvrđeno je da je poslednje viđanje pre ubistva bilo sa Kovačevićem. On je odbio da daje detaljan iskaz, godinu dana je mogao da bude saslušan, to se nije desilo, ali je potrčao da opravda Vulina sa kojim se grlio. Majke ne mogu da nađu pravdu“, rekao je Cvijić.

Podseća koga smo sve imali priliku da vidimo da fotografijama na kojima se vide predstavnici režima.

„Ministar odbrane Nebojša Stefanović sa Kovačem, Danilo Vučić, punoletni sin predsednika, koji je aktivan u SNS, slika se sa vođama navijača. Jedan od njih je Aleksandar Vidojević, koji je čak bio drugi covek klana, a Belivuk tek treći. Neki od tih pripadnika su imali prave ili lažne službene značke, to nije provereno. Istraga je svedena na period od 2019. godinu, a oni postoje od 2013. godine, tada su preuzeli, to što nema istrage o njihovoj povezanosti sa državom samo jača mafiju, uvek je tako bilo“, zaključio je Vuk Cvijić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari