Da li će parking u centru Novog Sada biti duplo kraći po paprenoj ceni 1foto: A. L.

Novosađani bi uskoro mogli da se suoče s novim sistemom naplate parkinga u centru grada koji podrazumeva duplo kraće vreme parkiranja, po daleko višoj ceni, saopštavaju iz novosadskog odbora Stranke slobode i pravde.

Naime, kako nastavljaju, pred odbornicima će se uskoro naći odluka da delovi „crvene zone” u najužem centru Novog Sada postanu „ekstra” parking zona, u kojoj će Novosađani moći da se zadržavaju maksimalno 60 minuta, umesto dosadašnjih 120, i to po ceni od 70 dinara, umesto 53 po satu.

„Odlazeći gradonačelnik ovom odlukom samo pogoršava hronični problem parkiranja, jer će predloženi režim pre završetka gradnje novih garaža u centru grada otežati saobraćaj i normalno funkcionisanje građana. Međutim, Novosađani su s pravom zabrinuti da nakon izgradnje garaža uopšte neće moći da parkiraju u centru ukoliko bude ukinuto dosadašnjih 500 parking mesta, a cena parkiranja u garažama možda bude astronomska“, ističu iz ove partije.

GrO SSP traži od vlasti da se uvođenje nove parking zone odloži do završetka gradnje podzemnih i nadzemnih parking garaža, jer je neophodno da se našim sugrađanima obezbedi nesmetan javni saobraćaj i mogućnost parkiranja u skladu sa standardima susednih zemalja Evropske unije.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari