Da li će žuta voda biti jeftinija?: Opozicija pita direktora Kragujevačkog vodovoda 1Foto: Z. S. M.

 

Ovih dana Kragujevčani, kao što je Danas već pisao, imaju velikih problema sa pijaćom vodom u skoro svim delovima grada, a u medijima se pojavila izjava direktora JKP „Vodovod i kanalizacija” da sugrađani ne treba da brinu, da je voda, iako žute boje, bakteriološki ispravna.

Tim povodom reagovao je Narodni pokret Srbije – Kragujevac

Po njihovim rečima u istoj izjavi, gospodin Jakovljević je rekao da „ne moraju da je piju oni kojima smeta žuta boja vode”.

– Verovatno iziratiran što se, vidi čuda, baš njemu, kao direktoru JKP „Vodovod i kanalizacija”, kakav skandal, postavlja pitanje o žutoj boji vode. Time je pokazao je, ne po prvi put, svu bahatost i osionost, te ne postoje bilo kakvog osećaja odgovornosti, koje inače „krasi” i druge čelnike i nameštenike aktuelne gradske vlasti, smatraju oni u svom obraćanju javnosti i medijima.

JKP „Vodovod i kanalizacija”, podsećaju oni, finansiraju građani grada Kragujevca kroz plaćanje računa, a ovakav komentar direktora je „u najmanju ruku skandalozan”.

– Izigravanje „uvređene mlade” na svako direktno pitanje na koje nema odgovor, odavno je manir gradonačelnika Dašića, koje se, izgleda, spušta po horizontali, na ostale SNS nameštenike, pa i na gospodina Jakovljevića, kažu u kragujevačkom NPS.

I ovoga puta, ističu oni, smo mogli da se uverimo u katastrofalno stanje u ovom komunalnom preduzeću, sa cevovodima starim po 45-50 godina, čime se, uostalom, pohvalio i direktor istog.

– Ovom prilikom podsećamo građane da je 2022. godine JKP „Vodovod i kanalizacija” uzelo kredit, drugi po redu za nekoliko godina, od 1,7 miliona evra, koji je mogao delom da se potroši na obnavljanje cevovoda i vodovodne infrastrukture, ističu oni u svom saopštenju.

Takođe, podsećaju da građani Kragujevca imaju najskuplju vodu u Srbiji, kojoj je cena više puta rasla u ovih nekoliko godina i sada iznosi skoro 137 dinara po metru kubnom.

– Pitamo gospodina Jakovljevića da li su Kragujevčani za ovaj novac bar zaslužili bolji ljudski odnos, kad već kvalitet usluge nije na normalnom nivou? Takođe, da li će voda biti jeftinija zbog kvaliteta ili možda skuplja zbog dodavanja „pigmenta žute boje”?, pitaju iz Narodnog pokreta Srbije direktora Jakovljevića.

I, istovremeno i odgovaraju:

– Naravno da će voda u Kragujevcu biti lošeg kvaliteta, ako znamo u kojem je stanju akumulacija „Gruža” oko koje se gradi godinama, podižu nesmetano hoteli i vikendice, a voze se motorni čamci. To je direktna odgovornost gospodina Jakovljevića i JKP „Vodovod i kanalizacija”, koje treba da akumulacije zaštiti i obezbedi nesmetano funkcionisanje, a time i normalno snabdevanje građana vodom, tvrde u NPS.

Trebalo bi mnogo toga, ali nije, jer ono što je normalno odavno zaobilazi grad Kragujevac, zahvaljujući ovoj i ovakvoj gradskoj vlasti, zaključuju oni.

Da podsetimo, kao što je Danas objavio prošlog vikenda, u pojedinim delovima grada Kragujevca voda koja se isporučuje iz gradskog sistema snabdevanja je poslednjih dana žute boje, a u Javno komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija” tvrde da je bakteriološki i hemijski ispravna za piće.

Direktor preduzeća Nebojša Jakovljević je rekao agenciji Beta da je zbog povećane potrošnje bilo neophodno da povećaju pritisak i dotok vode kroz cevi koje su prosečne starosti od 40 do 45 godina, što je dovelo do obojenosti vode za piće.

Jakovljević je naveo da se kvalitet vode nije izmenio i da je ona, prema svim analizama, bakteriološki i hemijski potpuno ispravna.
Na pitanje da li građani mogu slobodno da koriste obojenu vodu za piće, Jakovljević je odgovorio potvrdno, ali i dodao da „ne moraju da je piju oni kojima smeta žuta boja vode”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari