Da li je Kosovo dobilo “plus”, a Srbija “minus” od Amerike?

Sagovornici Danasa o načinu na koji su Beograd i Priština reagovali na američki dokument o mirnom napuštanju Avganistana

Ostavite komentar


  1. Mogla bi M.S. da nadje neki novi „izvor iz diplomatskih krugova sa Zapada“ ovaj se vec izlizao, mnogo je jednodimenzionalan i predvidljiv.

  2. Kosovo povlači naivne diplomatske poteze i ludi bismo bili da ih još mi sledimo. Oni slepo slede američku diplomatiju računajući na podršku, ali sada su u strahu šta bi bilo sa tom njihovom strategijom, ako SAD odluči da i ovde promeni strategiju globalne dominacije. Zbog nove korelacije odnosa Zapada i Istoka stvari se menjaju i SAD to shvata. Na dosadašnji način ne može se voditi politika i sada izlaze iz toga na najdostojanstveniji način, a sa Rusijom i Kinom je sve dogovoreno i pre ove pošasti sa zarazom.

  3. Sve američke sluge ili oni koji su učestvovali u haosu zajedno sa amerikom su potpisali. Oni naprave cirkus a mi da onda taj cirkus rešavamo. Daleko im lepa kuća. A izbeglice za Ameriku. Kroz čitavu istoriju smo prihvatali izbeglice, oslobadjali i ginuli…pa kako su nam vratili i slovenci i hrvati i muslimani i albanci.

  4. Kosovo je potpisalo izjavu o mirnom napuštanju Avganistana, i spremno je da primi izbeglice ali ironija je da nijedan Avganistanac ne želi da dođe tamo. A još veća ironija je da bi pola Kosova otišlo na zapad ako bi im ukinuli vize tj. dali beli šengen, eto koliko je dobra situacija tamo. Smejurija.

  5. Setimo se koliko su nas devedesetih koštali minusi u Vašingtonu: Izbeglice iz Krajine 1995, bombardovanje Srbije 1999 i gubitak Kosova. Toliko.

  6. Na Kosovu i Metohiji treba uraditi kao sto su i Rusi na Krimu.
    Reci im da se bez upitrebe sile vrate u njihovu albaniju a ako ne zna se sta sleduje.

  7. Umoran sam od američkih minusa, visestrukih arsina i vise ne znam kakvih zahteva, jer sta god da napravimo necemo sigurno uci u pozitivu. Izgleda da treba svi da izvršimo kolektivni harakiri da bi nekako udovoljili Zapadu. Samo, ne znaju oni za staaru izreku: Drumovi će poželeti Turaka, al’ Turaka biti neće. Biće zato svih drugih.

  8. Plusevi podrazumevaju da potpisujemo sve što se samo vama svidi? Nemojte molim vas da nam dajete takve pluseve.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.