Da li je Nikola Dašić ponovo kandidat SNS-a za gradonačelnika Kragujevca? 1Foto: Grad Kragujevac

 

Portal Kragujevac Press objavio je danas da će se gradonačelnik Kragujevca u ostavci Nikola Dašić ponovo kandidovati za tu funkciju na lokalnim izborima. Pak, Dašić za Danas izjavljuje „da su to samo spekulacije”.

Kako redakcija Kragujevac Press-a saznaje iz svojih izvora, loklani izbori u Kragujevcu bi trebalo da budu raspisani za nedelju dana, tj 1. novembra.

U svom tekstu oni podsećaju da će se time će se svim parlamentarnim i vanparlamentarnim strankama dati čak 60 dana da se pripreme za predstojeće izbore, koje je predsednik Srbije Aleksanadar Vučić najavio još u septembru mesecu, kada je dao naredbu pojedinim gradonačelnicima i predsednicima opština da podnesu ostavke, kako bi izbori zakonski mogli da budu raspisani.

– Ta naredba sačekala je i, sada već u ostavci, gradonačelnika Kragujevca, Nikolu Dašića.
Dašić je odmah po primanju naredbe, 28. septembra, podneo svoju neopozivu ostavku na mesto gradonačelnika, tvrde iz redakcije Portala Kragujevac Press.

Ovaj Dašićev čin, kako oni smatraju, naveo je građane Kragujevca da pomisle da će se on u potpunosti povući sa političke scene grada Kragujevca i posao gradonačelnika ostaviti nekome sposobnijem za tu funkciju.

Gradonačelnik Kragujevca za Danas ovu tvrdnju nije ni potvrdio niti porekao.

– To su spekulacije. Zna se kako i na koji način se to potvrđuje. Kada bude vreme, tada će se izaći izaći sa tom informacijom javno i zvanično a ne ovako, kaže on u svojoj kratkoj izjavi za Danas.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari