Da li je opozicija „na dobitku“ zbog susreta sa evroposlanicom Zelenih?

Sagovornici Danasa o političkim efektima razgovora opozicionara u Srbiji sa Violom fon Kramon

Ostavite komentar


  1. 1) poslanici EP su potpuno sporedni, u svakom pogledu. Komisija EU odlucuje o svemu
    2) zeleni su opozicija u Nemackoj
    3) sve nemacke stranke salju samo svoje slabije kadrove u Brisel
    4) zeleni imaju oko 19 odsto podrske u Nemackoj i u ozbiljnom su padu, jer je predsednica (A. Berbok) plagirala knjigu, lazirala biografiju, zestoko se obrukala u nekoliko javnih istupanja i nikada nije vrsila bas nikakvu funkciju, ni na jednom nivou

  2. Bolji efekat bi se postigao da se pozvao Thomson da svira na predizbornim skupovima. Pucanj u nogu. Neverovatan amaterizam. Niko ali niko ne povezuje Violu fon Kramon sa Zelenima niti ovu posetu smatraju za podrsku Zelenih. Osim autosovinista, niko drugi nece zanemariti stavove Viole fon Kramon u vezi Kosova i njene delatnosti u EU parlamentu, ma koliko da je neko pro-evropski orijentisan. Na zalost, posledice ove posete ce se videti na rezultatima izbora. Uz ovakve opozicionare, analiticare i istrazivace javnog mnenja Vucic i kompanija mogu samo da se smeju i mirno cekaju nove izbore. Na zalost.

  3. Za razumevanje značaja zelenih potrebno je informisati se o njihovim stavovima i izjavama o Srbiji koje su pre svega negativne. Ne zaboravite da su oni pokrenuli akciju koja je dovela do bombardovanja Srbije i strahovite ekološke katastrofe kao posledice bombardovanja. Opozicija treba da se skoncentriše na pozitivnu kampanju i realne, opštekorisne akcije a ne na destrukciju i omalovažavanje Srbije na evropskom i svetskom planu. Ako svojim akcijama sada već uništavaju i škode zemlji, njenom razvoju i ugledu, šta nam garantuje da sa time neće nastaviti kada dođu na vlast? Srbija treba da se pozitivno promoviše, da se radi na podizanju ugleda i podstiče razvoj od strane i pozicije i opozicije. Ovakve akcije govore samo o želji za samoprocijom i ličnoj ekonomskoj koristi a na štetu svih građana ove zemlje. Pre će negativna kampanja koja se vodi da odvrati normalne i obrazovane glasače nego što će da ih privuče. Ljubav prema zemlji treba da bude iznad dnevnopolitičkih interesa.

  4. Deluje mi da opet opozicija počinje da veruje da je biračko telo samo ono na tviteru. Gospodo, vi morate da zađete među običan narod, a to je narod koji i ne zna da tamo negde u EP postoje neki zeleni. Druga stvar, od svih zelenih, dovodite fon Kramon, od strane režimskih medija uveliko označenu kao albanski lobista (što je nažalost i istina). Nadam se da sledeća u poseti ne bude i Madlen Olbrajt. Ekologija u Srbiji nažalost nije ni sekundarna tema. A analitičare takođe molim da se uozbilje i ne okuražavaju ovakve izlete nazovi pokreta, pomisliće da su na pravom putu.

  5. Evropski parlament se i te kako pita. Za one koji ne znaju, u većini oblasti prava EU Parliament odlučuje zajedno sa Savetom. Komisija predlaže i izvršava. A taj ko misli da Nemačka šalje svoje slabije kadrove u Brisel zaista pojma nema o značaju koji Nemačka daje EU i svojoj ulozi u toj organizaciji. Zaštita životne sredine je veoma važna za EU, a time i uloga Zelenih, bili oni pozicija ili opozicija.

  6. Žena je treća liga u sopstvenoj stranci koja je usput i u velikom padu. Posle inicijalnog oduševljenja sa politikom zelenih oko pitanja ekologije, Nemcima je poslednjih meseci u praksi servirano šta bi to značilo u pravom životu – automobili samo za bogate, duplo skuplja struja, duplo skuplja hrana, zabrana jeftinog uvoza (pre svega iz Kine)…. Ukratko, politika zelenih je najnacionalističkija od svih, gori su čak i od AFD-a, pošto se zalažu samo za „samoodrživost“, maltene po uzoru na istočnu Nemačku, a to znači da će sve biti preskupo, plate mogu da budu i 5.000 Evra mesečno, ali će se sve potrošiti na bazične stvari. Novim generacijama ni na pamet ne pada da odustanu od novih farmerki svakih par meseci ili jeftinog prevoza.

Ostavite komentar


Politika

Azem Vlasi o mostu na Ibru: Insistiranje vlade da sada otvori most štetno za Kosovo 7

Azem Vlasi o mostu na Ibru: Insistiranje vlade da sada otvori most štetno za Kosovo

Bivši kosovski političar Azem Vlasi smatra da je pogrešno insistiranje Vlade Kosove na otvaranju mosta na Ibru, navodeći da to može da ima štetne posledice po odnose Kosova sa međunarodnom zajednicom, dok bi, sa druge strane, taj potez bio povoljan po Srbiju, prenosi Dukađini. Mišljenja je da bi Vlada trebalo da odloži ovo pitanje, ali i da ono ne treba da bude deo dijaloga sa Srbijom, jer je to, kaže, unutrašnje pitanje Kosova. 

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.