Da li je petak novi fiksni termin za proteste opozicije? 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Protest u petak, na koji je koalicija Srbija protiv nasilja pozvala građane, ne znači da je to novi fiksni termin, mada će protesta svakako biti još, najavljuje kopredsednik Zeleno-levog fronta

Novi protest zbog nepravilnosti na izborima biće održan 26. januara u 18 sati ispred Ustavnog suda, saopštila je juče Koalicija Srbija protiv nasilja.

„Povod za ovaj protest je zahtev upućen Ustavnom sudu za odlučivanje o izbornom sporu, kojim tražimo poništavanje republičkih izbora“, rekao je za „Vreme“ Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta.

„To ne znači da je petak novi termin za proteste. Ovaj protest je zakazan za petak zato što ćemo tog dana predati naš zahtev Ustavnom sudu“, kaže Lazović i najavljuje da će „svakako biti još protesta, povodom nekih drugih ovakvih događanja“.

Koalicija Srbija protiv nasilja pozvala je sudije Ustavnog suda da rade „u interesu države i naroda, a ne u interesu režima Aleksandra Vučića“.

Plan je da se u petak od Ustavnog suda građani upute ka Radio-televiziji Srbije, od koje koalicija Srbija protiv nasilja zahteva da javni servis koji plaćaju svi građani izveštava o dokazanoj izbornoj krađi i prekrajanju narodne volje.

Podsetimo, prethodni protest opozicije zbog izborne krađe ali i šestogodišnjice ubistva političara s Kosova Olivera Ivanovića, bio je u utorak 16. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari