Da li je to odluka gradonačelnika ili nalog iz Beograda?: SRCE povodom deponovanja otpada iz Čačka u Kragujevac 1Foto: Za Kragujevac - Znamo Se!

 

Povodom dovoženja i deponovanja čačanskog otpada u Kragujevac oglasio se i Gradski odbor stranke Srbija Centar iz ovog grada.

Kao što je Danas već pisao od juče se sav komunalni otpad iz Čačka odvozi na deponiju u Kragujevac. Za opozcione stranke to je pretvaranje Kragujevca u „smetlište Srbije” dok je gradonačelnik Nikola Dašić izjavio da je to gest solidarsnosti sa Čačanima, kao i da je u pitanju privremena mera koja će trajati samo 20 dana.

Povodom obraćanja gradonačelnika Dašića da će od 15. jula JKP Komunalac dovoziti i deponovati komunalni otpad iz Čačka na deponiju u Jovanovcu, stranka Srbija Centar pita gradonačelnika: „Ko je doneo takvu odluku i dao dozvolu da se smeće iz Čačka deponuje na deponiju u Jovanovcu?”.

– Da li je to on odlučio ili mu je stigao nalog iz Beograda?, pitaju gradonačelnika iz kragujevačkog ogranka stranke SRCE.

Takođe, oni pitaju gradonačelnika i da li mu je poznato da se zbog dugogodišnje nebrige aktuelne gradske vlasti po pitanju deponije u Jovanovcu, svakog časa može dogoditi ekološka katastrofa?

Gradski odbor stranke Srbija Centar u Kragujevcu se boji da ćete takvom nerazumnom odlukom napraviti nesagledive ekološke posledice po Kragujevac i okolinu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari