Da li je završen raspad Jugoslavije?

Ostavite komentar


  1. Jugoslavija se raspada sa dolaskom dragog naseg Slobodana Milosevica, sve ostalo posle je islo po planu, i sad imati zapadni balkan, otvoreni balkan, dugove, siromastvo i Vucica, pa uzivajte…

  2. Šta je jedan Slovenac govorio beogradskim intelektualcima: „Ne želim da razgovaram s pozicija ekonomskih nauka. Neću ni o nacionalizmu i šovinizmu da govorim. Ja sam Slovenac. Ugrožen sam. Za Jugoslaviju sam samo ako mi omogući da u svemu budem Slovenac. Jugoslavija, kakva jeste, nije mi ponudila rešenja koja me zadovoljavaju. Sadašnje ustrojstvo na republike i pokrajine nije adekvatno pravom stanju stvari. Republike ne pokrivaju nacionalni fakticitet. Moramo se braniti i od ljudi koji nam ne žele zlo. Ne razumeju nas.“ (18.11.1985, D. Ćosić, Piščevi zapisi).

  3. Ako je sve ovo tacno zasto je redosled stvari bio ovakav? Kakvo god da je bilo uredjenje zemlja bi se raspala jer su jednostavno svi zeleli nezavisnost. Bilo bi sve ovo zlo jedino koju godinu kasnije. Najveca krivica Srbije je u tome sto je uspela da pobedi samu sebe i evo gde smo sada.

  4. Ovi narodi na ovim prostorima nisu zasluzili takvu zemlju.Imali su sansu da budu nesto iznad a sada su svi male i porobljene zemljive,koje otuzuju jedne druge za svoje frustracije.Samo pametan covek moze da shvati sta je bila ta predivna zemlja.Sada je kapitalizam na sceni,obican radnik nema prava i radi za sicu.

  5. Raspad SFRJ je dovršen i potvrđen međunarodnim pravom i važećim međudržavnim sporazumima. Vidi Deklaraciju o Jugoslaviji iz 1991. godine.

  6. U tadašnjoj Jugoslaviji ,trebali su se svi izjasniti kao Jugoslaveni ,i takva država Jugoslavena bi opstala.
    Vrlo jednostavno

  7. Svi Srbi“u jednu Državu“Naj večji krivac za krvave događaje i raspad juge!!!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.