„Mi nemamo ni kapilarne, ni sigurne, već slobodne glasove“: Da li su grupe građana pravi pobednici ovih izbora?

Ostavite komentar


  1. Nemojte da se zavaravamo. Pojava i rezultati grupa građana su odraz stanja u društvu. Sa jedne strane, dominantna stranka, strah, prevare, manipulacije, krađe, a sa druge opozicija u rinfuzi, desetine lidera bez kapaciteta. Većina pokreta i GG od infrastrukture imaju mobilni telefon i glasnog predvodnika. Nema slobodne države i napretka bez ozbiljne, dobro organizovane demokratske stranke. Ogromna većina, ovih nazovi lidera, ustvari svesno ili nesvesno rade na održavanju ovog režima. Grupe građana su svitci u totalnom mraku, ali one ne mogu da razbiju dugogodišnju tamu našeg društva.

  2. Podrzavam grupe gradjana kao glas naroda na lokalu,samo gospodin Milivojevic zivi u Beogradu i ne poznaje situaciju u provinciji.Sacekajte priliku da se pokaze opozicioni stav tih grupa gradjana.Uz veliko postovanje za one prave,pokazace se da su mnoge grupe gradjana Vucicevi sateliti,To se pokazalo vec tokom izbora,imenima tih grupa,kao i antiopozicionom delovanju u kampanji,gde su vise napadale opoziciju nego vlast,a o prelepljivanju i cepanju opozicionih nalepnica i drugog materijala da i ne govorim.

  3. To je šuplja priča da su oni grupa građana ,ima tu dosta politike a tek će se politički i registrovati.

Ostavite komentar


Politika

"Šešelj iz našeg sokaka": Autorski tekst Željka Bodrožića o Nikoli Lukaču, gradonačelniku Kikinde, koji je zabranio književni festival u tom gradu 10

„Šešelj iz našeg sokaka“: Autorski tekst Željka Bodrožića o Nikoli Lukaču, gradonačelniku Kikinde, koji je zabranio književni festival u tom gradu

Naprednjak Nikola Lukač, inaugurisan voljom vrha stranke u leto 2020. godine, nakon četiri godine gradonačelničkog mandata više mu dođe kao neki palanački ceremonijal majstor - šeta se od ustanova i preduzeća, preko sportskih klubova (tu je prvak), do seoskih udruženja, a usput stiže i da nastupa na golu Vaterpolo kluba ŽAK, pronoseći slavu svog istetoviranog tigra, ali, to mu izgleda nije dovoljno za reizbor i otud verovatno njegova radikalna akcija, kojom se dokazuje vođi a i vraća korenima, pošto se politički razvijao u Šešeljevim radikalima.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. i 30. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.