Da li su se američki i ruski interesi poklopili pa Hil i Bocan Harčenko podržavaju Vučića, ili se samo tako čini?

Ostavite komentar


  1. Da sam nepismen i nisam pažljivo pročitao neprimerene izjave oba ambasadora, još bih i poverovao vašim sagovornicama. Moleraj na delu.
    Srbija je u ovakvoj situaciji bila i pred Prvi srpski ustanak, kada su se Visoka porta (Istanbul), bečki dvor i Petrograd dogovorili da im na Balkanu odgovara mrtvaja. Morali smo sami rukave da zasučemo i protresemo stvari. Nema slobode dok ti stranac određuje šta da radiš i dopušta okupacionom upravniku (Vučiću) da ti isisava poslednje atome snage.

  2. Stvari su sasvim jednostavne sto se tice tzv politike Beograda i Balkana.Pre svega,na prvom mestu je geostrategija novog poretka SAD i Rusije,sa jakim uticajem EU i Kine.Lopovska i izdajnicka banda SPS i SNS boga moli da ovakva situacija potraje sto duze,jer im daje slobodne ruke za kradju i manipulaciju,pogotovo u podesavanju bilo kakvih izbora na ovom prostoru.Medjutim,iako nas je oko5 miliona,snaga je u narodu koji hoce demokratsko uredjenje teritorije i drustva,hoce clanstvo u EU,nezavistan pravni sistem,a lustraciju svih kriminalaca u vlasti.Velik potencijal su studenti i svi oponenti sadasnje vlasti tj moramo sami izboriti svoje mesto u ovom interesnom i lopovskom svetu.

  3. i te kako se poklapaju, jer je na sceni trgovina na relaciji kosovo-krim, a za to je i jednima i drugima najpogodnija ličnost a. vučić…iz tih razloga su vučiću date odrešene ruke da po svaku cenu ostane na vlasti dok se posao ne završi…

  4. Zapamtite Srbi Vučić sa djavolima Hilom,Harčenkom tikve sadi na kraju lupaće se o vaše glave,pametnima je ovo dosta !

  5. Ne nema „poklapanja interesa“, ima samo Hillov apel da se izbegne anarkija a ne i protesti. Bez ucesce opozicije, Vucic ne bi imao legitimne“ izborne rezultate…

  6. Čini mi se da niko ne rovari više i konkretnije od Rusa čije su izjave i iz Kremlja i iz Beograda o nama same po sebi najbolji dokaz, a stvar je i zvanično overena Brnabićkinom izjavom zahvalnosti ruskim službama.

    Ameri i Evropljani su neutralno formulisali da nasilje bilo koje vrste nije dopustivo, i pozvali na proveru svih primedbi. Šta tu ima da se kritikuje?

    Mi smo navikli da tražimo krivca van Srbije. Uvek je neko drugi kriv, u 99 od 100 slučajeva to je „licemerni zapad“ (a većeg licemerja od ovog „naprednog“ nema)…

  7. Ne kapiram ovu ublazenu retoriku kada se komentariše jasna P
    podrška Vucicevom rezimu od strane SAD.

  8. Manite me Zapada. Dok god u Srbiji većina u Donjim Nedeljicama i u Duboni glasa za AV-a, nama nema spasa. Shvatite da uprkos svemu AV osvaja duplo više glasova od koliko-toliko ujedinjene opozicije, a tu ni ne računam kripto-fašističke satelite koji zajedno imaju oko 15%. I sada su nama krivi nekakvi Hilovi i ambasadori. AV drži sve i narod to trpi. Kada bude prestao to da trpi, onda ćemo možda videti nešto novo. Do tada, uživajte.

  9. Slično se „čudo“ desilo i Milosevicu , zatim je iskusio krajnji ishod obostrane podrske .

  10. Na koji nacin moze bilo koja opozicija da ocvrsne pod ovakvim rezimom? Sto se tice broja ljudi koji otvoreno pruzaju otpor kradji, tu se slazem. A to nije ni do opozicije ni studenata ni proglasa. Vucic je unistio volju naroda. Naterao ih da se ulenje. Slusam kritike i kako opozicija ne zna kako da skipi broj ljudi. Bila sam i na studentskom protestu, jos manje ljudi. Idem sutra da vidimo. Ali i na predizbornom okupljanju proglasa nije bio zavudan broj ljudi. Ne treba saplitati sve one koji se bore protiv zla, vec da zajedno apeluju non stop na ljude da izadju na ulice. Ako ne zele i smatraju da su obavezu ispunili izlaskom na izbore, onda nista. Milo je malo vladao koliko ce u yom slucaju ovaj da ostane.

  11. Hil protiv postizborne pobune prevarenog naroda i izbore smatra završenim, iako su pokradeni. Jasno, jer američki pobunjenici još čame u bezimenim kazamatima, a i američki su izbori iz 2020. poznati po regularnosti.
    Bruka i to ne mnogo manja od one ambasadora Rusije, zemlje koja tetoši opoziciju i ne namešta izbore.

Ostavite komentar


Politika

Međunarodni stručnjaci: Garancije koje traži Osmani za formiranje ZSO pravične i neophodne 9

Međunarodni stručnjaci: Garancije koje traži Osmani za formiranje ZSO pravične i neophodne

Garancije koje je tražila predsednica Kosova Vjosa Osmani za formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom (ZSO) su pravične i neophodne, smatraju stručnjaci i poznavaoci prilika, ali, prema njima, isti takvi su i zahtevi međunarodne zajednice da Kosovo uspostavi Zajednicu."Najbolji način da Kosovo dobije garancije koje zaslužuje, jeste da ponudi kosovskim Srbima garancije koje zaslužuju kao građani Kosova", kaže Edvard P. Džozef, predavač na Univerzitetu Džon Hopkins u SAD.

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.