Da li Vulin "srpski svet" pakuje u ruski? 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Aleksandar Vulin je prilikom sastanka sa ruskim predsednikom rekao da je Rusija “saveznik” Srbije što je potpuna neistina pokušavajući da nasuprot našin interesima Srbiju ubaci u Putinov “ruski svet”.

Srbija je vojno neutralna zemlja, okružena NATO članicama, potpisnica Partnerstva za mir i strateški opredeljena ka Evropskoj Uniji. Srbija nije saveznik Ruske federacije, kazao je poslanik PSG Vladimir Pajić komentarišući današnji sastanak potpredsednika Vlade Srbije, Aleksandra Vulina i predsednika Ruske federacije Vladimira Putina na marginama samita u Vladivodstoku.

Prema Pajićevim rečima, na osnovu pisanja istraživačkih medija i medija u Evropi, Srbija snabdeva Ukrajinu naoružanjem koje ova koristi u ratu sa Rusijom, pa ovo samo govori da se međunarodni sastanci poput ovog koriste za unutrašnje smirivanje tenzija nakon posete Olafa Šolca i Emanuela Makrona i da Vulin predstavlja pozicije proruskog dela SNS a ne Srbije.

On je naglasio da Srbija ne treba da bude saveznik Rusije, jer Srbija nije politički neutralna, već je strateški cilj naše zemlje punopravno članstvo u EU, a vitalni interes naših građana je da imaju kvalitet života po ugledu na građane zemalja EU, a ne Rusije.

Pajić je istakao i da lažno predstavljanje u međunarodnim odnosima ne doprinosi poziciji Srbije i da se na taj način gubi kredibilitet.
“Vulin smiruje rusofilsko biračko telo SNS-a spinovima o mitološkim vezama sa putinizmom koje prosipa po radikalskim propagandnim medijima. On je zaslužan za uništavanje našeg identiteta tako što ga boji ruskim simbolima i pseudoistorijom. Sada to iznosi van zemlje i Srbiju lažno predstavlja kao Putinovog saveznika što ima svoje dalekosežne i štetne posledice. Već smo devedesetih plaćali cenu Vulinovog slobodnog toka misli i ne bi trebalo da nasedamo ponovo,” zaključio je Pajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari