"Da okadimo ulice kojima je išao Evroprajd": Sutra ponovo "Litija za spas Srbije", govornik i Miloš Ković 1foto: Printscreen/YouTube/BEOGRAD SRBIJA

Profesor na Filozofskom fakultetu Miloš Ković obratiće se sutra na kraju skupa „Litija za spas Srbije“ koji će krenuti od Patrijaršije, a završiti kod Crkve Svetog Marka.

Kako stoji na plakatu koji se deli društvenim mrežama ovaj skup je planiran za 14 časova.

Ković se nalazi u predsedništvu „Pokreta za odbrane Kosova i Metohije“ čiji su deo i Slobodan Samardžić, predsednik Državotvornog pokreta i profesor na Fakultetu političkih nauka Časlav Koprivica.

Oni su se okupili kako bi se protivili organizovanju manifestacije „Evroprajd“ prošlog meseca, a nakon što je ova manifestacija održana, svoje okupljanje su najavili za sutra u 14 časova kod Patrijaršije.

Jedna od organizatorki „litija“ Nada Gladović, aktivistkinja grupacije Lekari i roditelji za nauku i etiku i Srpskog pokreta Dveri, pre koji dan je za Jutjub kanal SRBIN.info, koji je takođe pokretač litija, izjavila da su zahtevi „zabrana promocija LGBT-a u narednih 100 godina“, da Kosovo i Metohija ostanu u Srbiji, kao i neuvođenje sankcija Rusiji – jer Srbi u Rusiji, kako je rekla, moraju da ostanu braća zauvek.

"Da okadimo ulice kojima je išao Evroprajd": Sutra ponovo "Litija za spas Srbije", govornik i Miloš Ković 2
foto: Printscreen/YouTube/24vesti

Oni će ići trasom kojom je išla manifestacija Evroprajd, jer, kako je rekla Gladović, te ulice „treba okaditi i osveštati“, rekla je Gladović.

U užoj organizaciji, kako je rekla ova aktivistkinja, su udruženja Savez pravoslanih žena, bratstvo Krstonosci i Porodični sabor.

Kako je ranije Danas pisao u organizaciji ovih skupova učestvuje, po rečima samih organizatora, 30-50 udruženja, pokreta i medija okupljenih u udruženja „Ujedinjeni za tradiciju i porodicu“.

Među njima su, mahom neformalna, udruženja „Antiglobalisti Srbije“, „Lekari i roditelji za nauku i etiku“, „Narodne patrole“, ali i SRBIN.info, Glas Javnosti Radoslava Raje Rodića i Tviter profil „Srpski info štab“.

Lider Dveri pozvao građane na sutrašnju litiju u Beogradu 

Predsednik Dveri Boško Obradović pozvao je građane da se sutra okupe na novoj Litiji za spas Srbije koja će kako je najavio, biti održana u Beogradu.

Obradović je pozvao na litiju „sve hrišćane, porodične ljude i patriote“ sa ciljem da, kako je rekao, „istaknemo da Srbijom ne treba da vladaju zapadni ambasadori i da zaustavimo LGBT propagandu koja je ušla u naše škole i udžbenike“.

„To će istovremeno biti podsetnik za sve buduće vlasti da nema priznanja lažne države Kosovo i da nema uvođenja sankcija Rusiji“, naveo je Obradović a prenele Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari