Da se struka pita: Apel Vladi da spreči da kineska privreda prevlada nad domaćom

Ostavite komentar


  1. Juče slušam na K1 TV kod Joksimovićke kako onaj Atanacković iz udruženja poslodavaca puca od sreće kako je zaposlio dvoje Kubanaca jer eto ne može da nadje radnika iz Srbije koji će da rade za platu koja je uvek nešto veća od minimalca a ovi Kubanci su kao presrećni jer čak šalju i kući u Kubu pare jer je tamo plata 50 evra. Samo nije rekao da je od nasih radnika i gradjana dobijao subvencije zbog korone i da ne plaća struju kao oni truli kapitalisti sa zapada već nekoliko puta jeftiniju jer i to plaćaju kroz subvencije naši radnici i seljaci kojima ta ista država prodaje veštačko djubrivo 300% skuplje nego prosle godine i za njih nema subvencija.
    Ako hoće da uvoze radnike iz Kube i Indije sta onda kukaju ako Kinezi prodaju ovde svoju robu znači neće konkurenciju za sebe a hoce konkukorenciju za radnike jer je to njima tako dobro i može im se jer imaju podršku u vlasti a sindikati ćute

  2. Kontejner iz Kine sada košta 10 hiljada dolara – ako ti to nije dovoljna zaštita, „struko“, onda zatvaraj radnju.

  3. Gospodin Kovačević i struka nikad nisu protestvovali zbog uvoza jeftinog mleka i mesa što je potpuno uništilo male stočare u Srbiji.Njemu i struci trebaju jeftini meso i mleko….a nama „ne trebaju“ jeftini industrijski proizvodi iz Kine.

  4. Cela Srbija da proizvodi jaja ne može da snabde ni jednu četvrt Pekinga. Ako uz jaja ide i kobaja, to je već perpedikualna stvar i za Brnabu zagonetka.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.