Da se struka pita: Vlada će pravdati nastavak projekta Rio Tinto ogromnom globom

Ostavite komentar


  1. Neka vlada napravi procenu obestecenja, pa da se napravi referendum! Neka narod odluci!

  2. Ja sam da se pokrene sa iskopavanjem Litijuma, tu su radna mesta tu je ekonomski napredak citave drzave, svi u EU koji mogu iskopavaju Litijum – zlato buducnosti, zasto da ne koristimo bogatstvo. zagadjenja ima svugde, uz dobru kontrolu i tehnologiju svesce se na minimum.

  3. Da se razum pita, Rio Tinto i ostali strani rudari iz zemlje ludaka bili bi stopirani. Rudna renta 3 posto. Pretpostavka da je litijum vredan 50 milijardi evra, 3 posto je samo 1,5 mijardi za period eksploatacije od 30 godina, ili 50 miliona evrova godišnje. Izvoz poljoprivrednih proizvoda iz zemlje ludaka u 2021-oj godini 5 miljardi evrova. Samo, od Rio Tinta i bez rudarenja valuta se odmah dobije kinta na ruke iliti narukvica.

  4. Samo da ne bude rio tinta, ako treba nek placamo i kazne… bolje manjak para nego manjak zdravlja!

  5. Nije mi jasno da jos ima ljudi koji ne razumeju ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo

  6. No rio tinto!!! Napolje iz Srbije!!!
    Neka tadic jeremic i kostunica plate rio tintu, oni su dobili bonus za potpis!!!
    Dovedite tu trojicu izdajica, da vrate bonuse, koje su dobili od rio tinta! To ce biti dovoljno za otplatu.

  7. Vlada ne treba da raskida ugovore sa Rio Tintom, nego da Skupština donese odluku da se istraživanje i iskopavanje litijuma prolongira za recimo 99 godina. U tom slučaju ugovori nisu raskinuti i nema osnova za nadoknadu štete.

  8. Pitanje sta je uopste napredak.Da nismo slucajno poceli da nazadujemo od pronalazaka Nikole Tesle I drugih naucnika pa naovamo.Da preispitamo malo smisao naseg kratkotrajnog boravka u ovom materijalnom svetu I da vidimo sta nam sve treba a sta ne.Sta dobijamo neprestanim unistavanjem jedinog stanista zivota za ljudsku vrstu a sta gubimo.Da se malo ne zaigramo I prekinemo lanac postojanja.Poradimo malo na sebi ,na razvoj svesti da spoznamo istinu.

Ostavite komentar


Politika

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji 10

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji

"Može se dogoditi da agresivno insistiranje Aleksandra Vučića i SNS-a na projektu Jadar pitanje iskopavanja jadarita postavi kao sudbonosno pitanje, kako naše, tako i svih budućih generacija koje će živeti u Srbiji. Tada sve razlike u okviru opozicije treba ostaviti po strani. Ipak, prethodna loša iskustava sa delom opozicije, a o kojima je bilo reči, nalažu oprez", navodi u intervjuu za Danas Miloš Stanković, član Predsedništva Nove Demokratske stranke Srbije i profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, upitan za saradnju opozicionih grupacija u borbi protiv iskopavanja litijuma.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.