"Kad ubijaju Srbe sve im je oprošteno": Šta je Dačić rekao povodom bekstva bivšeg OVK teroriste iz kućnog pritvora u Severnoj Makedoniji? 1Foto: MUP

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je bekstvo teroriste i ratnog zločinca Bljerima Ramadanija iz kućnog pritvora u Severnoj Makedoniji skandalozno, saopštio je MUP.

„Reč je o pripadniku terorističke OVK koji je počinio zločine nad Srbima na Kosovu i Metohiji, i koga Srbija potražuje kako bi mu sudila. Tražimo objašnjenje od državnih organa Severne Makedonije kako je moguće da je neko ko je uhapšen po našoj, međunarodno važećoj poternici pobegne iz kućnog pritvora. Ili za albanske teroriste i ratne zločince ne važi međunarodna pravda, kad ubijaju Srbe sve im je dozvoljeno i oprošteno“, rekao je Dačić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije potvrdilo je informaciju da je iz kućnog pritvora pobegao bivši vojnik OVK Bljerim Ramadani za kojim je Srbija raspisala poternicu i traži ekstradiciju, prenosi portal „360 stepeni“.

Bljerim Ramadani uhapšen je u julu ove godine na graničnom prelazu „Jazince“ po međunarodnoj poternici koju je Interpolu raspisala Republika Srbija.

MUP Severne Makedonije je tada potvrdio da je na zahtev srpskog Interpola na „Jazince” uhapšen bivši pripadnik OVK. Kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova obavestilo je 9. avgusta da je Savet Osnovnog krivičnog suda u Skoplju doneo odluku da se bivši pripadnik OVK ne izruči Srbiji.

Tamošnji mediji preneli su da je Ministarstvo spoljnih poslova Kosova obavestilo da će bivši pripadnik OVK ostati u kućnom pritvoru u Skoplju do pravosnažne presude Vrhovnog suda Severne Makedonije.

Ramadani je 1. avgusta pušten u kućni pritvor u Skoplju, gde je trebalo da ostane do 16. avgusta, do pravosnažne presude Vrhovnog suda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari