Dačić: Biće onako kako Srbija hoće 1Foto: Đorđe Savić/EPA

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je u
petak uveče da ga zaprepašćuje bahatost službenika američke administracije da u Beogradu traži da Srbija vodi antirusku politiku i da, kako je rekao, „izvrši samoubistvo, da ne bi bilo ubistvo“.

Od nas se traži ne da okrenemo leđa Rusiji, nego da vodimo antirusku politiku, a ko će onda da zastupa naše interese vezane za Kosovo i Metohiju? Od nas se traži da izvršimo samubistvo, da ne bi bilo ubistvo, politički, rekao je Dačić povodom izjave zamenika pomoćnika američkog državnog
sekretara Brajana Hojta Jia.

On je obilazeći Sajam medija, rekao novinarima da u tome nema dileme, da Srbija gleda svoja posla. Prema njegovim rečima, Srbija nema potrebe da se izjašnjava na kojoj stolici sedi, već da sačuva svoje interese.

Nama je cilj članstvo u Evropskoj uniji, ali nije interes Srbije ako ne odbrani nacionalne interese, rekao je Dačić.

Zaprepašćuje me ta bahatost, ta smelost da neko u sred Beograda to dođe i kaže, taj osećaj sile da je njima sve dozvoljeno, bez obzira da li dolazi iz Vašingtona, Brisela ili neke istočne zemlje, niko nema pravo da nama ovde drži predavanje. Biće onako kako Srbija hoće, rekao je Dačić.

„A najgore od svega je što to nije stav SAD, već stav jednog departmenta u Stejt departmentu“, zaključio je šef srpske diplomatije i dodao da je takav stav već čuo milion puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari