Dačić: Biće onako kako Srbija hoće

Reakcija ministra Dačića na izjavu zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara Brajana Hojta Jia

Ostavite komentar


  1. "Biće onako kako Srbija hoće" kaže dvorski pevač.
    Znači provešćemo se kao mlada prve bračne noći.

  2. Ministar Dačić je, reklo bi se, dosta samouvereno izjavio: ……. "A najgore od svega je što to nije stav SAD, već stav jednog departmenta u Stejt departmentu". To se onda, a na osnovu rečenog, po meni, može smatrati kao privatno mišljenje nekog nižeg službenika, pretpostavljamo (čitajući između redova) nevažnog, ili manje važnog, faktora u Stejt departmentu. E, sad, ako je to tako (hmm?), postavlja se pitanje – čemu onda tolika uzbuđenja i uznemirenost na političkoj sceni poslednjih dana, medijska halabuka, bacanje drvlja i kamenja, tumačenja "tumačenja", "dodatna" pojašnjenja i slično? Ko nam to, onda, razbija ili narušava našu, poslovičnu idiličnost, relaksiranost ili, što no, svojevremeno Tito reče – stavlja klipove u točkove? Najkraće, što se onda "uzbuđavamo"(Šojić)?

  3. Stejt department je ministarstvo inostranih poslova SAD, a Hojt Brajan Ji je zaposlen u tom ministarstvu u okviru Biroa za evropske i evroazijske poslove, a taj Biro je ZADUZEN i ODGOVORAN ZA ODNOSE SAD sa drzavama Centralne, Istocne i Juzne Evrope, kao i Turske. Hojt Brajan Ji nije dosao kao turista, vec je preneo stavove svoje vlade.

  4. Gospodin Dacic bi pod hitno trebao da podnese ostavku jer je pokazao da osim sto ne zna da peva na nasu veliku zalost uporno pokazuje da ne zna sta je diplomatija.Fer je da ustupi mesto nekom mladjem i sposobnijem koji bar tecno govori Engleski jezik i bar malo bolje se razume u diplomatiju od njega.Gospodin bi trebao najzad da shvati da kad nema nesto pametno da izjavi da je cutanje zlato sto on retko koristi na nasu zalost.

  5. Zasto ne napises pismo Trampu u kome navodis da si zapanjen bahatoscu Brajan Hojt Jia koji smatra da je sila i da mu je sve dozvoljeno i da nema pravo da nama u sred Beograda drzi predavanje. I da Trampu kazes da ce biti kako Srbija hoce a ne kako hoce Brajan Hojt Ji. A onda mu se jos pozali kako je Ji preneo stav svog odeljenja, a ne stav SAD.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.