Dačić Borisovu: Poštuj stav EU, ne drži lekcije Borelu o Kosovu, to je bezobrazluk 

Ostavite komentar


  1. Mozda nediplomatski. Ali moras nekad i da opomenes prijatelja ako se opusti, steta je pokvariti dugo zidano poverenje, zarad nekog poencica prema gazdama.

  2. Čovek koji je potpisao Briselski sporazum i defakto dao Kosovo drži lekciju Borisovu zbog domaće rulje.

    1. Ovaj covek je odgovoran za sve ratove u yugolaviji i bombardovanje srbije, za logore, zlocine, ubistava, i jos je u politici ,placka narod i spreman je na nove ratove.

  3. Ivice, pazi sta govoris. Nisi dorastao ni do kolena Borisovu. Na tvom mestu bih se zabrinuo zasto sa juga i istoka Srbije ljudi masovno uzimaju Bugarska drzavljanstva. Pametnome bi to nesta trebalo da znaci.

    1. ivane@, nauči, bar, svoje ime da napišeš, pa onda uobražavaj da savetuješ ikoga, naročito Dačića.
      Ovo o „masovnom uzimanju bugarskog državljanstva“, kasno si se setio. Prošlo pored tebe uzimanje državljanstva Slovenije, Hrvatske, Rumunije, i Bugarske, a posebno Mađarske.
      To je zato što su proglasili Srbiju za dezurnog krivca, a Srbe, koji su krvlju doneli slobodu, i oprali nacističke obraze drugima – proglasili za najveće zločince.
      Možda ti um ne dopire? Ali su NAGRADJENI SVI Hitlerovi saradnici NA BALKANU, osim Grka, koje su zbog „toplih mora“ primili u njihovu EU.
      U Evropi pravi i JEDINI otpor nacizmu, osim Velike Britanije, su pružili Srbi! U istočnoj Evropi su Rusi i od njih proistekli narodi.
      Zapitaj se, da li je Engleska shvatila sta je EU? Zapitaj se šta je pravi motiv izlaska Engleske iz zagrljaja Nemačke, i Francuske, kao slepog sledbenika.
      U Jugoslaviji nismo mogli sa Slovencima i Hrvatima, a pod njihovim patronom, Nemačkom – usrećićemo se?!
      Ovo bi trebalo, ne samo pametnima, već i tebi, „nešta“ da znači?

      1. Covek je lepo napisao za bugarska drzavljanstva i pasose. Masovno se s tim iseljavaju sa juga Srbije.

        1. Pre nepunih 10 dana bio je Vidovdan. Dan sećanja na to da Srbi nemaju prijatelje. Mislite o tome. Pozdrav.

      2. Zivis u proslosti Momcilo,pusti i Naciste i Engleze i sve sto ima veze sa ISTORIJOM.Znas zato se zove ISTORIJA!!Ostavi se i Nemaca i Francuza a i bogami Rusa koji nikome nisu doneli nista dobro.Nego se okreni BUDUCNOSTI koja je za nas nazalost crna,uglavnom nasom krivicom, jer u svemu smo Mi najpametniji,najbolji a onda prodjemo kao bosi po trnju! Imao bih Ja jos stosta da napisem ali vec izgubih zelju a bogami i volju objasnjavajuci nesto sto je jasno kao dan.

        1. Izvini miso,ali ako bi pratio Amere tako je uzbuna „Prvog stepena“zbog Nemackog cetrvrtog rajha“.“trkeljisanje“ nacistickih gradova u J.Americi od strane vojnih exspecijalaca,knjige tribine….Oni preko bare znaju jako dobro sto su pod“crvenom“uzbunom.Prati malo vise na tjubu,jako zanimljivo a za nas dobro da razmisljamo.

          1. Ma samo vi pratite You tube i palamudite sa svetskim urotama u cijem su centru Srbi kao valjda najbitniji narod na svetu i daleko cemo stici kao nacija. Nemojte da razmisljate kako da prezivimo i postanemo deo sveta koji ima normalan zivot nego razmisljajte o rajhovima i Nemanjicima, o Englezima i Amerima, o ravnim plocama i Srbima kao prvom narodu koji je ikad postojao i ima lepo za 50 godina da nas nema. Ne znam koga ce tada zanimati ta sran.a sa interneta. ukapirajte ljudi, to su totalno nebitne stvari, sve i da ima istine u tome. Lepo je to izucavati, ali je bolesno ziveti po takvim pravilima. Znaci, u se i svoje kljuse i gledaj kako da ova drzava jednom u istoriji postane normalna, a svetske urote prepustite nekima tamo. Ne palite se na gluposti dok nestajemo kao narod, sto bukvalno, sto intelektualno. Zivimo u nekakvim oblacima, puvamo se nekakvom istorijom, a sami postajemo ista. Najsmesnije je sto je nas narod istrajan u tome po cenu zivota, a ne razumem kakve koristi od toga. To ceskanje Srba po jajima o nekakvom vanvreemenskom narodu donosi korist samo onima na vlasti, koji DEBELO iskoristavaju taj debilni gen Srba koji voli da cuje da je najpametniji, najjaci, najhrabriji, najlepsi, a daleko je to od istine. Znaci, sujeta zadovoljena i to je dokaz da sam veliki Srbin…

      3. A zašto naročito Dačića? To on neka veličina, ministar inostranih poslova, a ni jedan jezik ne govori, vokabular uličarski i najgore od svega prijatelj trgovca drogom, poznat po nadimku koferće. Za ostalo ukratko, prepoznatljiva teorija iz devedesetih.

  4. Opa, pa to je vaš prijatelj! AV se s njim grli i ljubi kada se vide. On nam je počasni gost u Srbiji!

  5. Maestralno nema sta. Ministar inostranih poslova naziva premijera susedne drzave licemerom, drugi ministar predsednika druge susedne drzave naziva najvecim kriminalcem u Evropi, predsednik dovlaci u Beograd Srbe iz susednih drzava i sa njima raspravlja politiku u tim drzavam, a onda kuknjava kako nas niko ne voli a mi se ubismo razvijajuci dobrosusedske odnose.
    P.S. Pade mi na pamet, u XX vek smo usli sa nepismenim vladarem, u XXI, samo primera radi, sa ministrom inostranih poslova koji se hvali da govori cetiri jezika: Srpski, Hrvatski, Bosnjacki i Crnogorski.

    1. HVALA NA KOMENTARU …..PEVAC JE MALO NERVOZAN , NE DAJ BOZE DA JE 10 CM VISI

    2. Ako mi je bilo koja ličnost antipatična onda su to Dačić, Stefanović i Vul1in ali, srpskom plebsu ili, prostim jezikom rečeno, srpskoj moralno duhovnoj gologuziji, natucanje nekog stranog jezika više znači od bilo kakvog obrazovanja u Srbiji. Još kada taj neko, koji natuca stotinak „švapskih“ ili engleskih reči, „ne zna“ srpski, on je baš uspeo u životu.

      1. Izvinite gosp. Knezevicu, pa ova muska pevaljka je ministar inostranih poslova, a ne director zadruge u Bidzinoj Jarugi. Znanje jezika mnogo znaci u ovom svetu. I nisu problem Srbije (po vasem) pokondireni Evropejci, vec korumpirani kradljivci diploma ( burekdzije, kafedzije, dundjeri, servirke, soferi, pa I obicne frakafulje). Interesantno je da Srbi vise mrze svoje intelektualce od svih dusmana. Kao da su nas profesori I umetnici uvalili u ovu jamu bez dna. Opasno je to anti-intelektualisanje u drzavi u kojoj je million I po prakticno polupismeno.

        1. Ako se radi o nepoštovanju intelektualaca, Vi ste primer
          par ekselans jer nipodaštavate ministra inostranih poslova, koji je intelektaualac, bez obzira što ne poznaje strane jezike?! On nije jedan od „kradljivaca diploma“ jer je bio jedan od najboljih i najperspektivnijih studenata. Nije da ga branim ali, mnogima su intelektualci i osobe za poštovanje samo ljudi, koji su po svaku cenu protiv aktuelne oligarhije na vlasti, bez obzira na ideologiju vlastodržaca. Sledeći put, komentarišite na osnovu znanja ili logike, kako biste izbegli „antiintelektuačlisanje“. Nemojte da se slepo držite svoje ideologije ili partijskih zadataka.

  6. Rečnik ministra spoljnih poslova na nivou učesnika rijalitija. Tužno, porazno i nedostojno šefa diplomatije.

    1. Pa, poštovani gospodine, uličaru se obraćaš uvek jezikom ulice. Bilo bi glupo i uvredljivo, sa takvim ljudima razgovarati diplomatskim jezikom. Ako je potez Dačića, koji zastupa srpsku stranu nedostojan, kakav je onda potez ovog Bugarina? Šta biste Vi hteli da srpski političari aplaudiraju ovakvim izjavama stranih zvaničnika?

      1. @Zoran K.***Znači,Borisov je uličar a Dačić je Borelov „drveni advokat“?

        1. Ne goispodine, dežurni ,mrzioče gospodina Dačića, već to znači, da Vama izjava Borisova apsolutno odgovara, i da je dobrodošla, a kontriranje Dačića potpuni promašaj i fijasko?! Dačić bi, osobama poput Vas, mogao da imponuje jedino da je i on podržao Borisova?! Malo bolesno ali, u društvu koje se raspada to je normala, zar ne?

  7. Ovo je daleko od diplomatskog recnika. Sve moze lepo da se kaze ali na kulturan i civilizovan nacin. Stidim se ove vlasti.

    1. Sve je to isto, isti ljudi. 90% članova DS-a je prešlo u SNS, tako da DS više ne postoji, a SNS odavno ne liči na sebe, Kod nas je poodavno smisao postojanja vlasti isključivo opstanak na vlasti. Uzevši u obzir naš pretežni mentalitet, karakter i temperament, ovakav vokabular je periodično poželjan. Sve po oprobanom receptu.

  8. Једном делу јавности оваква врста обраћања је на месту.Не виде да се на тај начин враћамо у деведесете.Плашим се да не буде са последицама кије су настеле после тога.Захваљујући оваквим политичарима неће бити генерације која ће избећи ратна дешавања.

    1. Nema jos uvek zakon o preletacima a Dacic nije preletac. DS je stvorila mnogo partija.

  9. Господин Борисов зна да се Бугарска ништа не пита у Е.У.нити има и једног високог представника у Е.У.и шта чинити ? Не можете моћним државама ни „писнути“а малим попут Бугарске сиромашних нема вајде,зато је сасвим логично да од „традиционалних политичких пријатеља “ очекујете овакав исказ који нико није чуо у Е.У осим Немачке.Ипак,уколико се бавите политиком 30 година а немате интелектуални вокабулар којим можете да се издигнете из ситуације кад представљате Србију,тада је и Борисов погодио мету.

    1. Bezobrazni imaju bezobrazan recnik Dacic je ministar bezobraznih poslova

  10. Ovo je diplomatski recnik ministra, pa ovo je sramota ko nas predstavlja u svetu. Nisam cula ni jednog diplomatu na svetu da se tako uvredljivo i prostacki izrazava prema diplomati druge drzava. Pa sta reci za coveka koji nije u stanju da nauci engleski jezik, a toliko godina bavi se politikom. On razume samo ulicarski recnik. Nema kraja propadanju drzave Srbije u moralnom, ekonomskom i svakom drugom pogledu.

  11. U jutarnjem Dnevniku Dacic rece: Ja nisam diplomata, nego ministar spoljnih poslova. Pa ministar valjda treba da bude najveci diplomata.

  12. Istorija je majka svih nauka,rekli su stari Latini.Tako da odnos Bugarske prema Srbiji je istorijska činjenica a dobro znamo kakva je.

  13. Citiraću jednu nedavnu Dačićevu displomatsku, preporuku, ili savet, ali ovog puta upućenu Dačiću:
    „Ajde, ne sviraj!“ (kraj citata)

  14. Sto my dadoste odlikovanje,znaci da vi ne valjate da ste neiskusni.navikli na mugte da dobijaju diplome pa nadtavili I da falsh odlikovanjima.ili ste vi falsh

    1. Pa mislio je da moze Borisova da podmiti sa medaljom . Nego koferce bato trebao si da mu ponudis, mozda bi to i uspelo ali nema garancije.

  15. Ko je taj dačić da drugima deli lekcije,ona „desna ruka“pokojnika Miloševića?

  16. bravo dacicu jos jedanput si pokazao da nemas ni takta ni znanje da vodis spoljnu politiku zemlje. Koji si ti licemer kada ukazujes borisovu koga AV zove brate da je dobio nase odlikovanje. Pa sta si ocvekivao da zbog tvog odlikovanja on automatski stane na stranu tvojer propale politike koja nas vec skoro 30 godina vodi u propast. sve tvoje izjave su namenjene domacioj javnosti koja ce sada da likuje ako mu je rekao ma ko ga sisa. I treba da mu kaze. Dobices zbog toga jos neki glas na izborima a kako ce se to odraziti na nas medjunarodni polozaj cini mi se da tebe uopste nije briga. Malo vise culture I domaceg vaspitanja ne bi bilo na odmet. Uostalom ogromna vecina zemalja EU je priznala Kosovo. To je tragicna ali I reaslna situacija., Spanija nije priznala Kosovo ali Borelo mora da vodi prema kosovu politiku WEU ciji pravci se odredjuju stavom vecine. Ti si navodno politicar I trebalo bi da znas sta znaci vecina u jednoj demokratkoj zajednici gde nema preglasavanja gde nema opstrukcije rada parlamenta – .

  17. Dacic je bio Milosevicev Gebels i morao je biti tretiran kao takav jer je direktni krivac za ratove 90-tih, a samim tim i za genocid u Bosni, pokusaj genocida na Kosovu koje je izazvalo bombardovanje Srbije i ogromnu stigmu na nas narod od koje se necemo dugo osloboditi. Zatvor za ovog sto pre.

    1. za mandusica vuka ,jeli moguce da je prestala dejstvovati puska ubojita, jeli to ozbiljno mislite da je on na nesto uticao

    2. Jel Vuk Draskovic bio diplomate.Jel Vuk Jeremic bio diplomate. Jer Svilanovic bio diplomate.
      Rezultati govore sve.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.