Dačić: Da referendum protekne mirno

Ostavite komentar


  1. E, pa gospodine Dačiću, očito je da ste zalutali u diplomatiju? Od 1945 pa do danas, "najefikasniji" vid srpskog diplomatskog nastupa je ĆUTANJE? To je vrhunska mudrost, to je način na koji su ostvareni svi ovi "epohalni uspesi". Moj predlog je da u srpsku diplomatiju, da ne bi bilo ekscesa, treba primati samo gluvoneme. Em će se držati one narodne mudrosti, "ćutanje je zlato", em neće ni čuti optužbe na račun svoje države. Jer, da se ne lažemo, ne reći, uzdržati se ili, kako naš narod kaže, ostati mutav, na najveće i najbezočnije napade predstavlja vrhunsku mudrost odnosno, diplomatiju nad diplomatijom. I tako 70 godina? Zar do juče nismo napadali Vašeg prethodnika gospodina Jeremića što nije ćutao nego je odgovarao kako "našim zapadnim prijateljima" tako i bivšoj "braći" u okruženju? Po mom laičkom ubedjenju, a pamtim mnogo, svi ovi naši "uspesi" u poslednjih stotinak godina počivaju na ĆUTNJI. Tukli su nas, pokrštavali, ubijali i proterivali a mi smo "mudro" ćutali?! Imali smo za celo vreme trajanja Socijalističke samoupravne Jugoslavije samo "klimavce" odnosno, one koji su ćutali i klimali glavama. Siguran sam da će Vas deo srpske javnosti, posebno one koja "nema alternativu", optužiti za Vaš "ekstremizam" odnosno odluku da ne ćutite.

  2. Nije Dodik koji odlucuje u RS vec su gospoda u Beogradu, ukljucujuci i Dacica. Dodiku je krasno u BiH gdje je nagomilao miliarde na svoj i svoje porodice racun. Kradja, naravno. ON, kao i svi politicari, govore u ime naroda, mada niko taj jadni narod nista ne pita. Oni (politicari) obracaju se narodu samo kada im trba njihov glas, bilo na referendumu ili izborima. Pa, Beograde, ne krij se iza Dodika, budite hrabri pa recite istinu.

  3. Za demagoga Dacica iz Miloseviceve ratne SPS stranke je najvaznije da izbori u etnicki od drugih naroda ociscenoj "repulici srpsko/sumskoj" u BiH i ratrnom plenu SPS "proteknu mirno". Naravno da ce proteci mirno jer nikome vise nije do rata -niti Srbiji niti Bosni. Da je Srbija normalna drzava Dacicev ratni SPS kao i slicne im radikale bi zakonom trebali zabranili. Ovako cemo se naslusati jos gluposti i shizfrenih izjava dok je za to vreme Srbija sve vise u ekonomskom, socijalnom i moralnom blatu do grla.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.