Dačić i Palmer analizirali na Bledu perspektivu stanja u regionu 1Foto: BETA/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/DS) (ARHIVA)

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se danas tokom Bledskog strateškog foruma sa  Metjom Palmerom, zamenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država i novoimenovanim specijalnim predstavnikom državnog sekretara SAD za Zapadni Balkan.

„Metju Palmer je moj stari znalac, poznajemo se više od deset godina. Danas smo analizirali prioritete njegovog budućeg rada, i mogu reći da mu ni malo neće biti lak zadatak, ali Srbija će biti konstruktivan partner“, rekao je Dačić, prenelo je njegovo ministarstvo.

„Analizirali smo perspektivu stanja u celom regionu“, rekao je Dačić i naveo pitanja situacije u BIH, da li će EU otpočeti pregovore sa Severnom Makedonijom i Albanijom, da li će Kosovo dobiti viznu liberalizaciju.

„Na današnjem sastanku smo analizirali i odnose Beograda i Prištine. Svakako, moramo da sačekamo rezultate izbora na KiM, formiranje vlade i nadamo se da će nova vlada ukinuti takse i otvoriti prostor za nastavak dijaloga“, prenosi se u saopštenju izjava Dačića.

Sastanak s Palmerom je bio „veoma pozitivan, nadamo se da će on imati pozitivnu ulogu u pokretanju dijaloga“, rezimirao je Dačić i dodao da „takođe moramo da sačekamo izbor novog visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost“.

„Dakle, otvara se mogućnost za nastavak dijaloga ali nije realno da se to desi pre formiranja vlade na Kosovu“, izjavio je Dačić na Bledu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari