Dačić: Izetbegović nije BiH 1Foto: Fonet

Namera Bakira Izebegovića za revizijom tužbe protiv Srbije je opasna provokacija kojom se želi haos i destabilizacija u Bosni i Hercegovini(BiH) i regionu.

Ovo je danas izjavio šef diplomatije i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, dodajući da je Izebtović nije BiH.

On je samo jedan član Predsedništva BiH i ne može da je zastupa, rekao je Dačić, u govoru pred članovima Glavnog odbora stranke, dodajući da ne potoji osnova da Srbija bude tužena za genocid. Dačić je rekao da je takav stav izneo i povodom obrazloženja presude nekedašnjem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karađiću kada su ga „napali da brani Slobodana Miloševića“.

„Nisam branio Miloševića već Srbiju, rekao je Dačić.

Govoreći o prilikama u regionu, Dačić je rekao da ne može da se ćuti pred „rehabilitaciom fašizma i ustaštva“ pogotovo što su Srbi, posle Jevreja, bili najveće žrtva genocida u Drugom svetskom ratu. „I ovaj deo zemljišta gde je sala u kojoj držimo sednicu bila je Nezavisna država Hrvatska, sve do Zemuna, Šabca, Novog Sada“, podsetio je Dačić.

Kada sam rekao, naveo je Dačić, da je trećina Srba stradala u NDH iz Hrvatske su mi odgovorili da nije to tačno već da se radio 350 000 ljudi. „Pa da je ubijen jedan Srbin, Hrvat ili pripadnik bilo kog naroda je zločin“, rekao je Dačić.

„Želim svima da poručim u regionu, svetu ali i onima u Srbiji koji samo zato što mrze Vučića ili Dačiča mrze i Srbiju da se ne igraju sa Srbijom“, rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari