Dačić: Međunarodni predstavnici znaju "crvene linije" Srbije 1Foto: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da su međunarodni predstavnici u Minhenu svesni da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ukazuje na „crvene linije“ neprihvatljive za Srbiju, a ne za njega lično.

„Državna politika Srbije, a i on (Vučić) posebno, često su izloženi kritikama da ne brani dovoljno svoje nacionalne državne interese“ – prento je danas da je Dačić izjavio sinoć izveštačima medija iz Srbije u Minhenu.

On je rekao da je u Minhenu bio svedok toga da su francuski predsednik Emanuele Makron, nemački kancelar Olaf Šolc, predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj i američki državni sekretar Entoni Blinken, „potvrdili da su svesni ‘crvenih linija’ “ Srbije.

„To je najbolja potvrda državne politike koju vodimo, zaštita nacionalnih interesa i budućnosti Srbije. Ja sam ih podsetio da sam ja bio taj koji je potpisao Briselski sporazum… Mi 11 godina čekamo na realizaciju svega toga“, rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari