Dačić: Najbolji i najjači govor jednog predsednika Srbije u UN

Ostavite komentar


  1. I Putin isto misli kao Dacic ili mozda ne, pitanje je sad? Vucic preterao sad nas opet mrze svi, mogao je malo da se iskulira da kaze ne znamo mi nista mi smo mali i tacka.

  2. Nepomenikov govor ima istu težinu kao i ovaj moj komentar u UN.On jedno misli drugo govori a trece radi.Ovo je govor za domaće ovce koje će glasati za njega i diviti se njegovoj “hrabrosti” prevedeno na srpski IZDAJI zaslanjenom sa PARIZEROM.

  3. Ovo me je stvarno nasmijalo
    Dacic pratio Vucicev govor
    I to na Engleskom
    Tko zna mozda se bolje snasao da ga razume recimo vise od mene koji govorim Engleski jezik decenijama Ali sam stvarno imao ozbiljni problema da ga razumem

  4. Ti meni serdare, a ja tebi vojvodo…
    Da li se veliki govornik u setio sta je radio i govorio devedesetih? Nema „govornik“ moralni kapacitet da prica protiv svetskih nepravdi, a opsti zakljucak je da je taj „briljantni govor“ (pred gotovo praznom salom Generalne skpustine UN) bio namenjen ovdasnjim njegovim glasacima. Tamo ga niko i nije slusao.

  5. Nema većeg blama za komičara od izlaska pred praznu salu, a na kraju govorancije čuješ samo aplauz Marka Đurića.
    E, kada je drug Tita govorio u UN, tražila se karta više.
    A toliko sam očekivala od tog istorijskog govora.

  6. 1999. Milošević je u Kumanovu KAPITULIRAO NA KOSOVU . Jednoga dana Srbija će to morati da prizna i tada ćeš Dačiću u državnu kasu morati da vratiš svaki dinar koji si potrošio na putovanja po svetu radi suludih otpriznavanja kao i gubitak zbog bespotrebnog poklanjanja NISa rusima.

  7. predsednik je sažeo ono što je glavni problem – tumačenje teritorijalnog integriteta i suvereniteta, odnosno da velike sile tumače to sa dvostrukim standardima, da se sa jedne strane zalažu za očuvanje teritorijalnog integriteta Ukrajine, a da s druge strane kada pomenete Srbiju govore da to nije ista stvar“, naveo je Dačić.

    Moja komsinica „baba Rada“ se „krsti sa obe ruke“ i ne moze da veruje da „srpskim visokim zvanicnicima“ nije jasno ono sto je „njojze“ koja se ne bavi politikom kao nesto „NAKARADNO“ i „suprostavljeno jedno drugom zapelo za oko“ !

    „velike sile tumače to sa dvostrukim standardima, da se sa jedne strane zalažu za očuvanje teritorijalnog integriteta Ukrajine, a da s druge strane kada pomenete Srbiju govore da to nije ista stvar“, naveo je Dačić.

    „ne može da bude na štetu naših tradicionalnih prijateljstva sa zemljama koje nam i čuvaju teritorijalni integritet“,

    A Rusija „velika sila“ koja „nama čuva teritorijalni integritet“, priznaje delove teritorije Ukrajine koje je OKUPIRALA Ratom i agresijom na Ukrajinu, kao „nezavisne drzave“ koje je „pripojila sebi“?

    E sad „pajz ovamo“, „velike ZAPADNE sile „tumače to sa dvostrukim standardima“, kada se zalažu za očuvanje teritorijalnog integriteta Ukrajine, a Rusija „ne tumači to sa dvostrukim standardima“ kada „nama čuva teritorijalni integritet“ ?

  8. AMERIKA KAZE DA SE ZAJEDNISCA OPSTINA SA SRPSKOM VECINOM MORA OFORMITI…ALI ISTO TAKO KAZE DA SE KOSOVO I SRBIJA MORAJU MEDJUSOBNO PRIZNATI…BILO BI KOREKTNO OD DACICA DA NE DEFINISE STVARI SELEKTIVNO STO JE ODLIKA SRPSKIH POLITCARA …..INACE DACIC NAJBOLJE EXISTIRA KADA IMA NEKOG „SLOBU “ DA MU SE UVUCE U ….NECU LAJAT

  9. Žao mi je, jer posle promena 6. oktobra, mi nismo dobili promene. Već ove dinosauruse, političkih repova, onih koji su nas vratili, u vremena Miloševića. Ovo je ona, ti meni serdare, ja tebi vojvodo.

  10. Тај најјачи договор ће нас још више закопати. Од када постоји људска врста територије су се освајале ратовима, наравно уз помоћ пријатеља. Да ли ми данас имамо пријатеље да сачувамо Косово???

  11. Sećam se, svojevremeno je i Milošević imao jedan govor, a kod nas su njegovi uvlakači klicali „ala im je rek’o“.
    Sve je to jalovo i beznačajno ! Taj govor služi samo za unutrašnje svrhe i nema nikakvog uticaja i značaja na međunarodnom planu, a samo pogoršava situaciju u kojoj se Srbija nalazi.

  12. Su on i Srbija toliko bitni? Niko ga ni primetio nije. Mali smo i beznačajni sve dok nam ovakvi vode politiku.

  13. Svaka mu cast. Tako treba govoriti. Uvek je znao sta da kaze a uz to je jedan veliki gospodin.

  14. Eh šta bi Ivica dao za onaj paket koji je pok Miki Rakić pprepustio AV-u, pa sada mora da „igra“ ko mečka Božana čim AV zasvira !!!

  15. Šta kažeš,najjači govor.A šta ti radiš kao ministar spoljnih poslova? Sufliraš najmoćnijem.Eno svi se tresu kao da imaju Parkinsona

  16. Predsdnik Srbiju je u UN održao moralnu priliku Jednom delu sveta. I došlo je vreme da im neko kaže istinu u oči pred citavim svetom. Sad ne razumem jednu. U UN je moralista ali u svojoj državi prema svom narodu nije. Nemamo slobodu govora, opozicione stranke nemaju pristup državnim TV. Nemaju ista prava kao i vladajuće stranke. Svoj narod kriminalizuje i naziva ih lešinarima .Zašto to tako radi kad se pred svetom predstavlja ko veliki demokrata.

  17. IPAK PARIZER JE PARIZER?

    U Generalnoj skupštini UN Srbija digla dostojanstveno glavu i progovorila. U ime nas, u ime svoje zemlje i u svoje ime predsednik ΛV smireno, izneo istinu o početku srpskog stradanja koje još nije prestalo uz aminovanja nekih zapadnih sila, pre svih SAD. U jedan od najdužih i najkomplementarnijih govora, na ovom zasedanju, obuhvatio je sve važne teme i pitanje je da li velike sile čuli i razumeli govor i da li će preduzeti mere za uklanjanja neprijateljskih delovanja nad Srbijom, u suprotnom govor našeg oratora ostaće kao izrecitovane ljubavne pesme. Govor ΛV je sveobuhvatni i sadržajan blagodareći korišćenja parizera u ishrani naše delegacija. Koji i čiji je izum konzumiranja parizera (verovatno Parizermena-a) u bogatom i velikom sendviču tek sada pokazuje zavidne rezultate pred svedskoj javnosti. Iz ovoga proizilazi savet, ljudi jedite samo sendviče sa parizerom, majonezom i po nekom ljutom papričicom.

  18. je sto je sve slagao i laze svaki dan kao i ti. Vi ste obicni sovinisticki ekstremi koji su udarili u zid i opet ce

  19. Reče Dačić, čiji je govor u UN na engleskom napisan Ćirilicom, šta je rekao AV, mi smo nezavisna država na putu ka EU koja se neodriče starih prijateljstva?, osuđuje agresiju na Ukrajinu i ne podržava sankcije Rusiji, razvija dobre odnose sa SAD i ima intenzivnu vojnu saradnju sa njima, a vojno smo neutralni. Intenzivno radi na otvorenom Balkanom sa Edi Ramom, zemlji na čijoj teritoriji je žuta kuća i sa čije teritorije je naša zemlja napadana 1999 godine. Zbunjujuće je od nekog ko traži da se na njegovoj teritoriji formira ZSO, pri tome fingira kao sukob sa Kurtijem, dok mu njegovi BARILEVA turs autobusi razvoze glasače

  20. Još jedan u dugom, tako reći – svakodnevnom nizu. Zašto samo konzumenti rts-a, Pinka i Hepija da uživaju u biserima AV-ove mudrosti?
    Od juče svet više nije isti.

  21. Ja tebi sedlare ti meni vojvodo.
    Tako bi komentariso Dacicevu izjavu
    Dacicu ti si ministar spoljni poslova? Pa nije valjda da da se odusevljavas govorom Vucica u UN
    Govor je Dacicu namenjen domacoj javnosti a ne nivoa za generallu skupstinu UN. Slusao Sam ga samo mu fali da je rekao da Djilas,Ponos, Tadic, ,Vul, Borko su izdajnici I oni bi mu uzeli Kosovo I Dali Kurtiju
    Tako Daco uzdrzi se od komentara.

  22. Govor za unutrasnju publiku, zato mu i ovaj Dacic daje reklamu. Moraju ovi iz devedesetih nekako da se drze…

  23. Propustili ste, razume se, da pomenete deo govora Predsednika Srbije, u kome je pomenuo reformu UN , koju zagovaraju „bica iz mocvare“(izraz D.Trampa), zapadnih zemalja koji zagovaraju tu reformu da bi ponistili uticaj Rusije u SB UN. Sklon sam da verujem da ovo opazanje nece biti cenzurisano.

  24. Evo da pitam ove botove: ZASTO je govorio na engleskom, a ne na SRPSKOM? Mozda zato sto je VAZNIJE ono sto plebsu „prevedu“ komentatori, od onoga sto je on tamo rekao. Predsednice. ako toliko cenite suverenitet Srbije ZASTO ne govorite srpski, jer je to NORMALNO i uobicajeno.

  25. „Isto tako su govorili posle 5. oktobra da će svi problemi biti rešeni odlaskom Slobodana Miloševića, a situacija se sve više zakomplikovala i komplikovala se iz dana u dan da su na kraju proglasili jednostranu nezavisnost“, naveo je Dačić komentarišući današnje okupljanje opozicije u Beogradu.“ Pobogu covece pa ti si bio na vlasti i za vreme bombardovanja, za vreme proglasenja itd.

  26. Bilo je to jedno obično obraćanje Aleksandra Vučića. I po kvantitetu i po kvalitetu. A ovo je Dačićeva asistencija. Sve sa komentarima: lud zbunjenog.

  27. Ko podrzava Dacica u politici od skolske klupe.Za 30 g politike nije naucio bar jedan strani jezik a na viskom drzsvnim funkcijama

  28. Više da gledamo i slušamo Slobodnog naslednika, odavno im vreme isteklo a on i dalje prisutan i u sve fotelje se uvuče, dokle ?

  29. Farsa od zemlje, farsa od svega, farsa o života. Ceo život na grbaci naroda i Dačić i Vučić.

  30. Od sada pa nadalje videćemo šta je bolje u Srbiji u narednih šest meseci. Plate penzije inflacija. Kosovo. Ako krene na bolje znači sastanci su bili dobri. Onda treba hvaliti. Sada hvalospevi su suvisni

  31. Posle tacke 14 sramnog Briselskog sporazuma ,zatim sporazum o tablicama, pasosi, licna dokumenta ,pa do Francusko Nemackog sporazuma , sad moze da se junacite kolko hocete koji benetiv od toga jos da narod poveruje ,Istorija ako ne nesto drugo pokazati ulogu svakog ponaosob u ovoj Veleizdaji…

  32. Najači govor u UN je održao Dačić na engleskom jeziku na tzv.engleskom šatrovačkom jeziku.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.