Dačić: Nedopustivo angažovanje "Kosovskih bezbednosnih snaga" u stranim misijama 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić istakao je danas da Srbija „smatra nedopustivim angažovanje ‘Kosovskih bezbednosnih snaga’ u stranim misijama, budući da je ono u suprotnosti sa Rezolucijom SB UN 1244“, saopštilo je Ministarstvo Dačićevog razgovora sa ambasadorom Argentine Osvaldom Narsisom Marsikom.

Dačić je Marsiki zahvalio na principijelnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, a ambasador Argentine informisao ga je o stavovima u vezi sa odlukom vlasti u Prištini da uputi pripadnike Kosovskih bezbednosnih snaga na Malvinska ostrva, u okviru Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva.

Marsika je rekao da je ta odluka u suprotnosti sa rezolucijama GS UN koje pozivaju dve strane da se uzdrže od jednostranog donošenja odluka dok se ne postigne rešenje za spor oko suvereniteta nad Malvinskim ostrvima.

Dačić je naglasio da Srbija „smatra nedopustivim angažovanje ‘Kosovskih bezbednosnih snaga’ u stranim misijama, budući da je ono u suprotnosti sa Rezolucijom SB UN 1244“.

Dačić je danas primio i pakistanskog ambasadora Šerjara Akbara Kana koji završava diplomatski mandat u Srbiji.

Istaknuta je saglasnost da „postoje potencijali za dalji razvoj sveukupnih odnosa, baziranih na temeljnim principima Pokreta nesvrstanih zemalja“, saopštilo je Ministarstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari