Dačić: Nek Grigorije odluči da li je vladika ili predsednički kandidat

Ostavite komentar


      1. Tuzno da jednaljudska mimikrija poput Dachica daje sebi pravo za bilo koji komentar. U normalnom drushtvu bio bi na robiji. Nadamo se da je pravda dostizna.

        1. U normalnom društvu se na robiju ide nakon pravosnažne presude, a Dačić nije ni za šta ni optužen. Inače, pravosuđe nije adekvatna zamena za politički proces…

          1. Inače, pravosuđe nije adekvatna zamena za politički proces…
            Šta si hteo da kažeš? Da ono što je javna tajna, Koferče, Banana, a nije sudski procesuirano, ne postoji. Naprotiv, to samo dokazuje da institucije nisu nezavisne.

    1. Šta znaju komunjare poput Dačića šta je časno a šta ne.Sećam se Slobu kad su sahranjivali a Dačič se okolo šetao s’telefonom na glavi i smejao se…

  1. Smeta vam ako je prijatelj neke druge stranke . A kad je vaš prijatelj onda je to OK. Bolje bi bilo da se Dačić i ekipa fokusiraju na osnovnu ulogu koju imaju a to je napredak Srbije, bogatija i poželjna država sa zadovoljnim gradjanima u koju svi žele da udju a niko da ode. Umesto toga samo se bave lovom na konkurenciju i naravno njenim devastiranjem. Šta briga Dačića čime će Grigorije da se bavi? On ima čime da se bavi a to je: ostati po svaku cenu na vlasti. Ovo je već ispričana priča ali eto, ponovio sam je.

    1. E, jadni Slobin portparole. Pusti TI Grigorija. Kandiduj se TI za predsednika, kao i onomad!

  2. A ti Dačiću odluči da li si predsednik ili portparol partije, ministar policije, potpredsednik vlade, ministar inostranih poslova, predsednik Skupštine ili polupijani šlager pevač.

    1. Njemu je važno da je u politici koja opcija on zastupa sve opcije jer šta bi on radio kada ništa nezna da radi no samo da laže i maže

    2. Zaboravili ste i neformalnu funkciju: on i Perčević bili mladi lavovi sps—udarne pesnice Slobine!

    1. Nije problem što je rekao za Đilasa da je amater. To je njegova lična procena koja je možda tačna a možda i ne. Vreme će to pokazati. Problem je što je on sa voditeljkom javnog servisa na ti i što se na pauzi dogovaraju oko toga koja su pitanja poželjna a koja ne.

      1. Jer pravi razgovor mora da bude uz groktanje svih u glas, ko glasnije urla dok pljuje u mikrofon taj je veće muško!

  3. neukosno je kada se gospodin Dacic kao nevernik daje sebi pravo da govori o crkvi , bolje je da Dacipogleda sta je radio sa starom deviznom stednjom zajedno sa svojim sefom Milosevicem

    1. Grigorije nije Crkva – on ovaj intervju nije dao u ime SPC, nego u svoje.

  4. E pa skupstinski pevacu i spiker koliko ja znam vladika Grigorije nije bio u koaliciji sa Demokratskom strankom i sadio tikve sa Tadicem nego ti. Nisi valjda zaboravio kako si preko noci prevario Tomislav NIKOLIC. Znas ti dobro ko najviše prica o postenju

  5. Kaže Dačić“Mi to znamo“…čovek persira sam sebi…a uzgred nije on adresa gde Grigorije mora da se okaže hoće li biti vladika,kandidat na izborima..štagod..Inače i kao vladika može izaći na izbore…po svim zakonima..Dakle gledaj Dačiću svoja posla

    1. Popovi su gori od komunjara. Samo Boga mole da ima što više sahrana, jer je honorar kao na svadbi. I komunisti, i popovi najviše vole… pokojnike.

  6. Dačiću, nije prijatna robija posle 50 godine života. Ali nekada mora za sve brljotine.

  7. Jelste i vi poceli da stitite lik i delo ovog Dacica,kada necete da objavljujete komentare koji su pogubni po ovog lika?

  8. Možda bi Dačić trebalo da se odluči, da li će biti zabavljač, ili portparol Aleksandra Vučića.
    Grigorije je i kao student bogoslovije učestvovao u studentskim protestima protiv Slobodana Miloševića, a nikada nije neposredno učestvovao u političkim izborima, verovatno neće ni sada, ali Dačić je poslednja adresa na koju će se obratiti u vezi svojih budućih planova.
    To što se Dačić zadovoljava mrvicama sa stola jednog diktatora, govori o njegovom karakteru i nemanju samopoštovanja, pa kao takav nije relevantan sagovornik vladike Grigorija.

  9. A Ivica Dacic „kofercic“ se krije iza „mantije“ Aleksandra Vucica. Kao i u predhodnim kombinacijama od Mire Markovic ( njegove mentorke ) Slobodana Milosevica, Vojislava Kostunice i Borisa Tadica. Uvek se iza nekog „krio“ ovaj vajni socijalista ( komunista ) a najvise iza Mise „banane“ i „koferceta“.

    1. Kad čovek živi u Nemačkoj,nauči šta je logika!U Srbiji logike nema, niti će je ikada biti!-Sve je autogol!

  10. Dačić je naglo postao drzak prema opoziciji što mu je velika graška. Zašto, upao je u Vučićevu zamku. Kada ga Vučić šutne, nema gde. To što mu je Vučić obećao, veži mačku o rep. SPS će biti asimilirana od SNS-a, a on u penziju. To su mnogi u stranci primetili i bića belaja. Ima mnogo boljih „pevača“ u stranci od Dačića. Nemože mu pomoći niti Slavica Đ. D. Kraj je neminovan.Čeka te emisija – NIKAD NIJE KASNO.

    1. Kads Vučić padne, da Dačić završi (samo) u penziji, to je za njega (naj)bolja varijanta. A gora (i izvesnija) varijanta za Dačića je da će tada završiti u – mardelju!

  11. Kada ti odluliš da li si harmonikaš, dvorska luda ili narodni pevač, tad će i vladika da odluči… Nego će tebe da pita!

  12. Kolikogod je Dačićev stav neumesan, iz njega treba izvući sledeći zaključak: Pošto smo uvereni u viskoke moralne i inetelektualne standarde gospodina Grigorioja – nadamo se da će smoći dovoljno snage da se raspopi, te da svoje poznavanje crkve iskoristi da narodu obelodani metode kojime su crkve uspele da opčine narod i navedu ga na sadašnje bespuće!

  13. Dačiću, ti si bar učio da je Arhiepiskop Makarios, u čak tri mandata biran za predsednika Republike Kipar. Predsednik mora biti pošten, human, obrazovan rodoljub. A Vladika Grigorije to jeste.

  14. Vladika sigurno nece u politiku jer tamo djavo sedi. Nema vecih lazova,amoralnijih likova,izdajica,nacionalista ,fashista od politicara. Samo u politici se jedno govori a drugo radi. Falsifikuju,kradu,otimaju,zatvaraju nevine,ubijaju konkurente,prikrivaju jedni druge u malverzacijama. Unistavaju drzave,fabrike,citave narode,zapocinju ratove,guraju siromasne da ginu jedni protiv drugih a potom prave mir u kojem hvale sebe za potpisan najbolji sporazum i kao nekakve pobede. Vojnike i oficire posle ostavljaju u nemilosti i jos ih optuzuju da su oni odgovorni. Ovaj isti djavolski poslanik izjutra pljuje po Erdoganu a uvece mu peva na uvo U Stambolu na Bosforu. Ne neboj se tvoje mesto u trecoj ligi je zagarantovano,za to se cadni i posteni ljudi ne bore. Vladika je nesto vise od vas mizernih poltrona,on je vec zvezda koja daje svetlost u tom vasem brlogu tunelu.

  15. Pa, odlučiće čovek da li je vladika ili predsednički kandidat! Što si nervozan i što trčiš pred rudu?

  16. Hvata panika sve pretekle ratne huškače devedesetih kada bilo ko od autoriteta progovori. Jasno je svima šta je vladika rekao i poručio. Vaše laži neće prekriti istinu nikada.

  17. Koja glupa izjava. Neka Vučić odluči da li želi da bude advokat ili predsendik.

  18. a što ne može i jedno i drugo? Zato što Dačić misli da treba da se opredeli? Ma šta mi reče?!? Pa i Dačić da izađe iz svoje “crkve“ – SPS-a – bio bi niko i ništa.

  19. Nije valjda da se „profesionalni politicar“kako sam sebe nazivas,boji jednog svestenika.Politikom moze da se bavi svako,vi ste ocigledan dokaz,zasto onda svestenik ne bi mogao?Da nebi mozda da ti i tvoj gazda idredjujete ko ce se baviti politikom a ko ne.Ti ces u zatvor,kad-tad sa ili bez svestenika.

  20. Da malo parafraziramo Dačića preko Titine maksime. Narod koji je ovako skudouman,(čast izuzecima), nema razloga da brine za svoju budućnost kad glasa za takve kao što su Vučić i Dačić. Takav narod i ne zaslužuje bolje od ovoga što ima a nema ništa samo on toga još nije svestan. Pitanje da li će biti?

  21. Građani se u ovom neodrživom sistemu osećaju nepoželjno i većina se zbog toga povlači u sebe što vladajućem režimu i te kako odgovara. Zato su potrebni takvi lideri koji će pokušati da pokrenu ljude, da učine da svima bude bolje. To, zaista mogu , da učine sveštena lica stvarajući model društva u kojem je veća ravnopravnost, jednake mogućnosti za sve a ne samo za malobrojne. Nama nisu potrebni političari već dobar sistem i funkcionalne institucije a vladika Grigorije se zalaže za to.
    Socijalistička partija, koja je imenom trebalo da bude primer drugima, je partija koja je trebalo odavno da se ugasi.

  22. Da su u opziciji amateri, da li bi ste vi morali da se blamirate po pinku svakodnevno? Ili one blamaže sa RTSa, koju sada pokušavaš da opereš….Iza mantije se krije Djilas! Možda je on iza mantije, ali barem nije u dupetu nećiijem, kao ti!

  23. Puna podrska vladiki g.Grigoriju koji je uman, razlozan i tolerantan covek.
    Smeta politicki istrosenim kadrovima i beneficijarima, pa su krenule narucene kritike.
    Naravno, niko od njih se i ne upusta u sustinu njegovih poruka.
    Dalje sledi provlacenje kroz blato u rezimskim medijima.

  24. covek koji 30 godina jase na nasim ledjima, bez i jednog dana radnog staza, osim u politici, menjajuci sve moguce partije. Sram da te bude! Videcemo i tebi ledja uskoro, nadam se u Zabeli!

  25. Dačiću,pozdravlja te voditeljka Nada sa rts-a i kaze obavezno da spominjes Djilasa ahahahahahhah

  26. Što da bira Georgije, ako već imamo predsednika koji je u isto vreme i vođa jedne političke partije? Može kod nas sve.

  27. A da se ti odlučiš da li si loš predsednik Skupštine ili još lošiji kafanski pevač? Što se ti javljaš? Da li si malo nervozan ili po zadatku?

  28. Ако је тако, онда и нека председник Вучић коначно одлучи да ли жели да буде председник Републике Србије са својих 8 овлашћења по Уставу Републике Србије, или жели да буде и премијер, Патријарх, шеф дипломатије, министар свега, преговарач око Косова и Метохије, градоначелник и председник свих општина у Србији.

    1. Laki je malo nervozan?
      Sve ima svoj pocetak i kraj, samo da posle vaseg kraja bude konacno normalan pocetak za napaceni i iscrpljeni narod.

  29. Preosveceni vladiko Grigorije.Bio si izuuetan duhovnik i omiljen vladika u cjelokupnom srpskom narodu ,sve do izbora Irineja za Patrijarha.Onda revoltiran sto nisi se ti nasao na to mjesto poceo si da srljas.Poslednjih 10g ponasas se upravo kao politicar.Postao si gord agresivan ne postujes nikoga od autoriteta ,uveo si autonomiju i zato jos jedino mozes biti politicar.Imaj bar malo obzira pa skini mantiju pa cini onda sto ti je drago.,jer i ovako u Njemackoj vise vremena provodis u civilu po raznim klubovima nego sto si u crkvi.Nazalost ali ovo je surova istina!!!

  30. Zašto tako preuranjeno i žustro reaguješ, Ivice Dačiću?
    Oslobodite medije, dajte svakome šansu, pa neka ponedi najbolji i onaj koga narod želi.
    Jedini problem je kako sprečiti kradju na izborima, da Grigorije ne prodje kao Tramp.

  31. A ti Dačiću bi trebao da staviš prst na čelo i da razmisliš šta si ti na političkoj sceni Srbije.Ako imaš čime da misliš,sumnjam.Moje je mišljenje da si u poslednje vreme podgu?na buba partijama na vlasti.Ako je od jednog vođe SPS-a ,mnogo je.

  32. Zamislite stepen egoizma kod Dačića kada se on nađe pogodan da komentarise političke karijere drugih osoba, mnogo časnijih od njega samog!

Ostavite komentar


Politika

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije 10

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije

Italija je ključan partner Srbije i regiona Zapadnog Balkana, kako u ekonomskom razvoju, tako i u očuvanju stabilnosti i mira, posebno u zaštiti manastira Visoki Dečani i srpske kulturne baštine na Kosovu, poručio je danas u Rimu ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić, posle razgovora sa italijanskim kolegom Antoniom Tajanijem.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.