Dačić: Ni Srbija ni Vučić ničim nisu izazvali izjavu Munire Subašić 1foto (BETAPHOTO/MUP SRBIJE)

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija a ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ničim nisu izazvali „jedan takav potez“, kao što je izjava predstavnice Majki Srebrenice Munire Subašić da „Alah treba da kazni Vučića što nije podržao Rezoluciju o Srebrenici“.

Dačić je za televiziju Pink rekao da u isto vreme „nije bilo istrage“ o napadu na Vučića, koji je tada bio premijer, u Srebrenici pre devet godina, kada je prisustvovao komemoraciji žrtvama iz 1995. godine.

Dačić je podsetio da je Vučić posetio Srebrenicu, gde je doživeo na komemoraciji žrtvama „da se zamalo desi njegovo ubistvo“, a da ni nakon devet godina, „nije bilo istrage da se utvrdi ko je bio organizator, ko je bio narušitelj javnog reda i mira“.

„Bez obzira na kletve, naša poruka je – mi nećemo nasesti na to, mi ne želimo sukobe s Bosnjacima“, rekao je Dačić.

Povodom obraćanja predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića na komemoraciji u Potočarima, gde je između ostalog rekao da svi „moraju da prihvate“ da je u Srebrenici počinjen genocid, i da primenu Rezolucije o počinjenom genocidu u Srebrenici, koja je usvojena u Ujedinjenim nacijama „više niko ne može zaustaviti“, Dačić je rekao da je to „jedan od najpokvarenijih govora koje je Bećirović mogao da održi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari