Vlada Srbije i predsednici stranaka vladajuće koalicije nisu razmatrali da li neki ministar radi protiv interesa države, kao što je u javnosti rekla Zorana Mihajlović, izjavio je premijer Ivica Dačić, koji je precizirao da to pitanje nije rešavano jer od ministarke energetiku nisu dobili nikakvu zvaničnu informaciju.

„Postoje legalni načini da se sve to uradi, postoje predsednici stranaka koji čine vladajuću koaliciju, i tu temu nismo razmatrali“, rekao je Dačić, uz upozorenje da „ne treba o tim stvarima govoriti na način kako je urađeno i da, ako postoje takve informacije, o njima treba razgovarati s ljudima koji vode državu“. Kako je dodao, „bilo je mnogo glasina oko završetka velikih poslova, koje smo završili, i sada nervozu treba smanjiti“.

Na pitanje novinara o izjavi stranačke koleginice, ministar pravde i funkcioner Srpske napredne stranke Nikola Selaković je odgovorio da očekuje da će ona reći na koga je mislila „onome kome treba to da kaže“. Selaković je kazao i da ga brine „to što se otvoreno ne govori o tome“ što je Mihajlovićeva izjavila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari