Dačić: Nisam uvredio Bendžamina Frenklina

Ostavite komentar


  1. Uvredio si Lazara i Obilica potpisivanjem Briselskog sporazuma, kad ste ti i AV obrisali srpske institucije na KiM.

  2. Naš ministar je uporan do bola u pogrešnom pravcu. Novčanice se ne smeju cepati, uništavati, kao i pisati i škrabati po njima. Konkretno dolar je vlasništvo SAD i ne smeš ga koristiti za ono za čega nije namenjen. Pisanje političkih poruka po novčanicama je zaista originalna ideja da se tvoje mišljenje raširi po svetu, ali zamislite kada bi svi nezadovoljni politikom SAD pisali svoje poruke. Ne bi bilo dolara na kojem nešto ne piše. Zato naš ministar treba da se povuče bez glasa i ne komentariše dalje ovu stvar. Amerika će zaštititi svoje gledište i stavove. Kako? Najjednostavnije je da malo po malo objavljuju svoje obaveštajne podatke koje imaju o našem ministru (a tu verovatno ima ihaha). Prekinuće mu karijeru.

    1. Zaista sam protiv ovog gesta švrljanja po novčanicama kao kakav pubertetlija. Ali kada pročitam komentar da je dolar vlasništvo SAD muka mi pripadne. Novac je vlasništvo onoga ko ga drži u rukama, pobogu. E zbog ovak vih mi teško na zelenu granu. Jednostavno nema alternative.

  3. demagog, nadam se da će SAD imati obraza i adekvatno ga „nagraditi“ za ove idiotarije.

  4. Sta lupeta ovaj primitivac.Bruka nas svuda svojim prostackim ponasanjem vec 30 godina. To sto je uradio ni jedan normalan, obican covek ne bi uradio a tek pak ministar. Po americkom Krivicnom zakonu, paragrafu 18 U.S.C. § 333, za takvo Dacicevo postupanje sa americkom novcanicom, propisana je minimalna kazna od 6 meseci zatvora a ujedno se moze tretirati I kao mentalno poremecena osoba” An individual who compulsively destroys money may be showing signs of mental illness, in which case some legal systems consider a mental health professional justified in restraining him or her to prevent the financial harm”- Mental Capacity Act

    1. Zoran;
      Bravo, pa Vi bolje znate zakone druge drzave,
      Da li ste se zapitali kakav je zakon i pravo drzave Srbije kada je bombarduju, otimaju teritoriju,mesaju joj se u unutrasnje stvari,evo i sad jos i drze predavanja o lepom ponasanju vlasti drzave kakva god daje,jer, Boze moj, oni cuvaju svoje i kako kazu Amerika na prvom mesto, kao izuzetna nacija…Po cemu oni imaju sva prava a drugi ne i ko Vama daje pravo da se tako odnosite prema svojoj vladi(kakva god da je) i samim tim i prema svojoj zemlji.

      1. Pa svi političari koji su tada učestvovali u kosovskom konfliktu su već odavno smenjeni, dali ostavke ili pocrkali. Osim ovog kepeca. Svojom „diplomatijom“ opet će nam „srediti“ bombardovanje kao i njegov „tata“ Sloba.

  5. Kakav diplomatski nonses i to od prvog čoveka naše tzv diplomatije. Da, da, ovakvim đilkoško-prostačkim retorikama i ponašanjima ćemo daleko dogurati. I posle se isčuđavamo, kmečimo, lajemo, jedemo se kao mesec,………što smo svakome iole pristojnom u svetu trn u oku koje nam se vraća kao bumerang. Posle svih nevolja koje nas snalaze mi još dolivamo ulje na vatru ovakvim gluparijama ukopavajući sami sebe. Jako mudro, nema šta!? Ovoliko štete praviti svojoj državi i narodu je retko zabeleženo u našoj istoriji. Neverovatno!!

  6. Svojim glupim izjavama zacementirao si nezavisnost Kosova, kao što je Milošević oduzimajući autonomiju Kosovu otvorio pandorinu kutiju. Igrali ste na pogrešnu kartu devedesetih i izgubili deo teritorije. Jeza me hvata zbog vaše kratkovidosti. Zato ne teraj inat, već preferiraj mudrost ukoliko želiš da Srbija bar nešto dobije u pregovorima. U svakom slučaju, posle pada ove vlasti ti si politički mrtav. I na kraju, svoje frustracije ostavi kod kuće, nemoj da zbog nje ispašta sedam ipo miliona ljudi. Nije Srbija tvoje privatno vlasništvo. Nažalost, nisi prevazišao svoga učitelja Slobu, a trebalo je. Za to je ipak potrebna ljudska veličina.

  7. Jeftine seljoberske fore građanina Ivice Dačića bile bi samo stvar (i problem) Ivice Dačića, da taj isti Ivica Dačić nije i ministar inostranih poslova Srbije.
    Tu već počinju ozbiljni problemi. Jasno je da će Srbija još dugo pregovarati sa SAD i da će Ivica Dačić, po samoj svojoj funkciji, biti predsednik ili član delegacija koje će pregovarati.
    I šta će reći Amerikanci kad se on pojavi u zvaničnoj delegaciji? Otprilike nešto sledeće:

    – A, evo ga „smartass“ koji uništava naše novčanice i ispucava glupe fore na naš račun. Ako je Srbija poslala takvog čoveka da pregovara s nama, to samo pokazuje koliko nas Srbija ceni i uzima ozbiljno. U redu, ali i mi ćemo istom merom ceniti Srbiju!

    Tu problem i šteta od Dačićevog glupiranja i jeftinih štoseva prestaju da budu samo Dačićeva stvar, nego postaju problem i šteta za celu Srbiju.
    Nemojmo posle kukati kako nas „Zapad i Amerika mrze!“ i čuditi se što vrlo loše prolazimo na pregovorima. Umeće diplomatije i pregovaranje je tačno to – umeće, a Dačić ga NEMA ni trunke! On se očigledno i ne sekira previše zbog toga. A i što bi, kad ih ima toliko koje njegove glupe fore oduševljavaju!

    1. Je l’? A, šta to, konkretno ne razume? ‘Ajde da ga podučimo da bi nešto razumeo, da mu otvorimo oči i da mu objasnimo da je škrabanje po tuđim, a, svakako i sopstvenim novčanicama prava stvar, pristojan i produktivan čin, obrazac kulture, uobičajena i prestižna svetska logika koja se svuda upražnjava, trend koji osvaja simpatije, itd! Ima li još nešto da sam propustio?

  8. E Dačiću. Mani se te krupne politike prepucavanja sa Amerima. I sam znaš da ćeš sigurno izgubiti duel. Nego vrati se našoj svakodnevnici. Ja ti za početak preporučujem da otvoriš ambasadu u Prištini. Gledaj da bude blizu Američke. Bilo bi dobro iz mnogo razloga… Ajd zdravo Ivice. probaj da im otpevaš nešto.

  9. Ти се, бре, увредио Чарлса Дарвина, мајсторе!…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.