Dačić: Očekujemo više razumevanja od SAD 1Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da se politika SAD prema Srbiji zasnivala na predrasudama, a ne na realnom stanju stvari i da sada očekuje od Vašingtona više razumevanja.

Politika u prethodnim periodima se nije zansnivala na realnim činjenicama, već na predrasudama stečenim u prethodnih 20 godina. Zato je američka administracija bila u situaciji da brani dotadašnju politiku, a ne da sagledava realne mogućnosti, rekao je Dačić za Radio televiziju Srbije.

On je podsetio da je na Molitvenom doručku sedeo sto do stola sa novim državnim sekretarom SAD Reksom Tilersonom, koga je pozvao da poseti Srbiju.

Šef srpske diplomatije je dodao da se Stejt department nalazi u specifičnoj situaciji, jer se još menjaju ljudi koji rukovode određenim sektorima.

Govoreći o situaciji na Kosovu, Dačić je ukazao da se Srbi sada plaše da će doći do nekog nepromišljenog akta Prištine i izazivanja nestabilnosti.

Upoznali smo sagovornike sa svim tim i želimo da uspostavimo kontakt sa novom američkom administracijom i da razgovaramo na ozbiljan način o budućnosti celog regiona, kazao je
Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari