Dačić: Odnosi Srbije i Hrvatske ključni, smirivati napetosti

Ostavite komentar


  1. Bar su dobro savladali Blerovu politiku ispravnih saopstenja i guslanja uvek istih nota o pomirenju,smirivanju itd.
    To sto ministar vojni juce izjavljuje po stoji put u zadnjih 5 dana kako u Hrvatskoj cveta ustastvo jes malo nezgodno al vazno je smirivanje.Mislim takodje da je kljucno sto je ministar posebno istakao vaznost zblizavanja gradjana i gradjanki regiona,tek da se zna ko je ovde glavni svalercina.Zaboravio je radi premijerke posebno istaci da seksualna opredeljenost u tom zblizavanju nije bitna,moze svakako samo da smo blize.

  2. Да ли овај нови форум није случајно измишљен да сутра на њему преседава и мистер Тачи-хирург антианестезиолог из Жуте Куће,с-обзиром да је приштинско Косово увршћено као равноправни члан???

  3. Dačić, kao i Vučić, insistira na narativima. Politika, ako već tvrde da treba da odražava realnost, mora obezbeđivati odgovore na postojeća pitanja zajednice, a ne da probleme zajednice podređuje spoljnim problemima. Ne zavisimo mi od odnosa spoljnih činilaca, nego od sopstvene sposobnosti da budemo organizovani i donosimo racionalne odluke. Nama je ključni interes u odnosu na Hrvatsku uravnoteženje bilansa i rešavanje pitanja tretmana hrvatskih Srba. Šta za zajednicu u Srbiji znači otvaranje poglavlja, kako će se život promeniti i sutra da nas prime…?

  4. @princip,
    vracanje imovine Karadjordjevicima je pitanje kokoska i jaje. Pitanje bi trebalo biti kako su ti Karadjordjevici do imovine dosli. Kada su na presto bili postavljeni dosli su svorc sa kofercetom. O njihovoj moralnoj i politickoj ulozi u nasoj istoriji posebno lustrirati.

Ostavite komentar


Politika

Hasani: Kurti insistira na potpisu aneksa u Ohridu jer je prevaren 10

Hasani: Kurti insistira na potpisu aneksa u Ohridu jer je prevaren

Bivši predsednik Ustavnog suda i bivši rektor Univerziteta u Prištini Enver Hasani izjavio je danas da premijer Aljbin Kurti insistira na potpisivanju Ohridskog aneksa pošto je shvatio da je prevaren od lokalnih i međunarodnih savetnika, i da su postignuti sporazumi nepopravljivo štetni za Kosovo.

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.