Šta je Dačić danas sve rekao o Miloševiću i ubistvu Stambolića: Godišnjica Osme sednice

Ostavite komentar


  1. Kamo srece da Osma sednica nikada nije ni odrzana. Verovatno bi danas Srbi ziveli u jednoj konfederalnoj drzavi. Ali mi „ako ne znamo da radimo, znamo da se bijemo“. Pokazalo se da ne znamo ni da se bijemo.

  2. Tako tako mali Slobo. Ova sednica je gde je poceo raspad Jugoslavije i ubijanje stotina hiljada ljudi!

  3. Greška i to najveća je što pre izručenja u Hag, Miloševiću nije javno suđeno za brojna zlodela, lopovluke i naručena ubistva u Srbiji, da ceo narod vidi kakvo zlo je upravljalo i manipulisalo njime.

  4. Da, vidi se da je bas bio uspesan Milosevicev koncept. Srba nema ni u Hrvatskoj ni na Kosovu. Pre ce biti da je Milosevic a danas i Dacic odsecen od realnosti. Da je je bilo srece i da je pobedio Stambolic,Srbija bi bila odavno evropska drzava. Da u Dacicu ima trunke morala pricao bi o Stambolicu sa pijetetom, imajuci u vidu kako je Milosevic organizovao njegovu brutalnu egzekuciju smaknucem u potiljak i posipanjem krecom u jami.

  5. Super ste resili pitanje Kosova kao insva ostala pitanja. NEMOJTE RESAVATI NISTA VISE MOLIMO VAS..

  6. Dakle, to je bio trenutak kada se jedan narod odlučio postaviti iznad ostalih,pod krinkom zaštite prava i jednakosti Srba i Srbije. Znamo kako se to završilo.

  7. Kakav fin gospodin ovaj Dacic. Ko je ubio Stambolica nego Sloba i njegovi eskadroni smrti?!

  8. Mali Sloba bi mogao da sjaše i da počne da piše memoare, bolje za njega a tek za nas.

  9. Danas, kad je na vlasti Dačić, Miloševićev naslednik, položaj Srba na Kosmetu je neverovatno dobar. Verovatno će ih Dačić prvi dočekati u Raškoj. Ovom izjavom Dačić je priznao da je Milošević izazvao rat u bivšoj Jugoslaviji. Moglo se na stranu Srbije stati i na drugi način. Priznao je i ko je nalogodavac ubistva Stambolića.

  10. Nezamislivo je da jedan potpredsednik vlade hvali ratnog zločinca i nalogodavca političkih ubistava. Kao i da vredja i omalovažava mrtve (Stambolića i Pavlovića).
    Izrod

  11. Stanbolic nije mogao da bude protivkandidat Milosevicu-kad je otet 25.8,vec je istekao rok za kandidature-24.8.

  12. „Jednom pusten duh nacionalizma se ne moze vratiti u bocu.“ …“Najkraća moja parafraza iskaza ‘olako obećana brzina’ bila bi da je to – izvinite zbog drskosti – kritika političke manipulacije lažnim obećanjima o brzini kao rešenju (sredstvu) za probleme Kosova i brzom rešavanju problema na Kosovu. Kosovo jeste stvar na koju sam mislio dok sam govorio ‘olako obećana brzina’, a ne Slobodan Milošević.“..““SITUACIJA U KOSOVU,KOJA SE NE POBOLJŠAVA ŽELJENOM I OBEĆANOM BRZINOM,STVARA OPASNU ATMOSFERU GDE SVAKA REČ PROTIV SRPSKOG NACIONALIZMA JE SHVAĆENA KAO NACIONALIZAM,STRASTVENE REČI MOGU DONETI SAMO VATRU. “ Dragisa Buca Pavlovic -1943-1996

  13. Znamo da je gospodin Koferce na liniji svog mentora Milosevica, samo mu nedostaje jos neki miting istine. Fale i autobusi sa sendvicima jer ih sad koristi koalicioni partner.

  14. Gospodine Dačiću, da je kojim slučajem pobedilo drugo viđenje budućnosti Srbije i SFR Jugoslavije siguran sam da bi Jugoslavija nekako opstala još neko vreme kao konfederacija kako su predlagali slovenci a da bi se onda možda i raspala konfederacija ali bez ratova i možda bi Srbija već bila deo Evropske unije. Ovako, ti i tebi slični (Milošević,Šešelj,Vučić…) unazadili ste nas i uvukli u ratove u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu pa smo posle toliko poraza dobili po nosu od NATO-a.
    Ali, baš vas briga za sve to…Vi ste svoje koferčiće doooobro napunili!

  15. Nama nema spasa dok ne uđemo u NATO i on delegira i pruži zaštitu ekipi koja će se konačno razračunati sa UDBOM

  16. Pobedili ste prvo na Osmoj sednici,
    Pa u Sloveniji,
    Pa u Hrvatskoj,
    Pa u Bosni
    I sada na Kosovu….

  17. „Rekao je i da su tadašnji predsednik Predsedništva Srbije Ivan Stambolić (1936-2000) i predsednik beogradske organizacije SKS Dragiša Pavlović (1943-1996), kao predvodnici suprotnog koncepta, bili „odsečeni od realnosti“ teškog položaja Srba na Kosovu“
    Nisu bili dovoljno odsečeni od realnosti pa je zlotvor Stambolića odsekao i od života. Sram te bilo Ivice Dačiću!!!

  18. Osma sednica Centralnog komiteta Saveza Komunista Srbije bila je zvanični početak novije propasti Srpske države kojom su zavladali užasni slobodan miloševć i njegova žena Mirjana sa cvetom u glavi. Nakon što su eliminisali i sa vlasti sklonili svoje konkurente (Stambolić, Buca Pavlović i drugi) nastavili su da uništavaju demokratiju i porodili novu klero-nacionalističku invalidsku Srbiju koja je zbog ovog bračnog para političkih ludaka prošla kroz niz političkih i vojnih poraza i završila u deceniji dugoj ekonomskoj blokadi zemlje. Taj Ivica Dačić bio je jedan od najvažnijih miloševićevih izvršilaca i direktno je odgovoran za sve nedaće kroz koje je Srbija prošla poslednjih nekoliko decenija. Sama činjenica da je nečuveni politički kameleon Dačić i danas jedan od glavnih eksponenata vlasti u Srbiji unosi nemir i sva osećanja užasa u živote svih poštenih i iskrenih Srba čiji mozgovi nisu isprani miloševićevsko-dačićevskom i Vučićevom sakatom ideologijom kreiranja poluistina, laži i flerta sa kriminalom.

  19. Streljanje(tajno) Ivana Stambolića je bilo besmisleno.Nije predstavljao nikakvu opasnost za vlast.Inače,posle Osme sednice,mi koji smo izgubili,dali ostavke ili smenjeni.okrenuli smo se i otišli-tražili ste „olako obećanu brzinu“,dobili ste.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.