"Lažeš, Borise Tadiću": Dačić ostao pri tvrdnji o tome ko je naredio premlaćivanje Vučića 2008. godine 1Foto: Printscreen/N1, EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, FoNet Zoran Mrđa

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Ivica Dačić ostao je pri tvrdnji da je bivši predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić svojevremeno naredio premlaćivanje Aleksandra Vučića, tokom mitinga tadašnje opozicione Srpske radikalne stranke (SRS) 2008. godine.

Povodom Tadićeve izjave da to nije tačno, Dačić je saopštio: „Lažeš, Borise Tadiću“.

On je dodao da mu je (u međuvremenu preminuli) Miodrag Rakić, tadašnji sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i šef Biroa za operativnu koordinaciju rada službi bezbednosti, jasno i precizno preneo da je „nalog Predsedništva, njemu i direktoru policije da ni po koju cenu učesnici radikalskog skupa ne smeju da dođu do zgrade Radio-televizije Srbije, kao i da se upotrebe sva sredstva prinude prema svim učesnicima demonstracija“.

„Čak su upotrebljeni i gumeni meci, a Žandarmerija je brutalno intervenisala, od čega je nastradao demonstrant Ranko Panić“, rekao je Dačić.

Naglasio je i da mu je direktor policije prenosio kakve naredbe dobija od Rakića, koji ga je prilikom intervencije navodno pitao i „gde je vodeni top“.

„Zbog svega toga, zbog tvoje naredbe, četiri godine nisam razgovarao sa Aleksandrom Vučićem, koji je sa pravom bio ljut, jer je i on, kao jedan od vođa opozicije, bio pretučen“, zaključio je Dačić.

Miodrag Rakić na čije se naredbe poziva Dačić umro je 2014. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari