Dačić povodom godišnjice 5. oktobra: Miloševića su izručili na Vidovdan Haškom tribunalu, a problemi su ostali 1foto: L.L./ATAImages

Predsednik Socijalističke partije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da je 5. oktobar 2 000. godine bio „vreme izneverenih očekivanja“ dela građana i „velikih prevara“ kojima se tvrdilo da je za sve kriv predsednik države Slobodan Milošević i da će svi problemi da nestanu ako njega više ne bude.

„Miloševića su izručili na Vidovdan Haškom tribunalu, a problemi su ostali. I ne samo da su ostali već su eskalirali, nakon toga je došlo do raspada Savezne republike Jugoslavije i jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova“, rekao je novinarima Dačić, koji prisustvuje izbornoj konferenciji Socijalističke omladine Srbije.

On je rekao da je potrebno da socijalisti izvuku pouke iz onog što nije bilo najbolje i da gledaju šta je odgovor na neka pitanja koja postoje u 21. veku.

„Voda koja je tekla Dunavom i Savom devedesetih godina se nikad više neće vratiti. Morate da se okupate u novoj“, rekao je Dačić.

On je rekao da se SPS temelji na dva stuba – na pitanju socijalne pravde i nacionalnom, što znači nacionalne i odgovorne politike.

„Mi smo uspešno preživeli čitav taj period transformacije i pada jednog socijalističkog bloka i jednog modela – jednopartijskog. Iz svega toga treba da izvučeno određene pouke i da mladi ljudi budu nosioci najboljih i najprogresivnijih tendencija u našoj partiji“, rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari