Dačić podsetio na svoje političke početke pre 30 godina: Mladi su centar odlučivanja 1Foto: FoNet/ Ana Paunković

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić je danas, pred decembarske izbore u Beogradu, poručio mladima da su oni centar političkog odlučivanja.

On je u poruci podsetio na svoje političke početke kada je pre više od trideset godina bio prvi predsednik Mladih Socijalista, preneo je Gradski odbor SPS za Beograd.

U saopštenju SPS piše da je Dačić poručio da socijalistička ideja, kao „najprirodniji politički izbor mladih ljudi“, jedina može da traje kroz odrastanje i sazrevanje i da „dobija na snazi i smislu jer se zasniva na najljudskijim potrebama o jednakosti, pravdi i podjednakim mogućnostima za sve“.

„Socijalistička partija Srbije ima privilegiju da njeni članovi generacijski nasleđuju odnos prema svojoj zemlji i ljudima, pun poštovanja,ljubavi i spremnosti da se brani dostojanstvo svakog čoveka. Retke su partije u kojima su istovremeno otac, sin i unuk, i u kojima je podjednako važan glas svakog od njih. Mladi ljudi danas su nosioci izborne liste SPS -a i to nam najbolje pokazuje da vodimo pravu, patriotsku politiku u koju veruju naši naslednici“, rekao je Dačić.

On je dodao da Socijalistička partija Srbije „koristi sve lekcije prošlosti kako bi ih pretvorila u prednost za budućnost i ponosna je što prezimena kao što su Milošević, Dapčević, Ranković kroz najmlađu generaciju koja ih danas nosi, potvrđuju generacijsko trajanje i snagu partije“.

„Veoma sam ponosan što SPS može da dâ odgovore na pitanja i potrebe mladih ljudih danas, a poruka za sve mlade je da treba da se školuju i da iskoriste svoje potencijale, ali da su svesni da politika ne može da im zameni neznanje“, zaključio je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari