ivica dačićfoto R.Z./ATAImages

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da pitanje mosta na Ibru u Kosovskoj MItrovici ne može da doprinosi pomirenju, već može samo da zaoštrava situaciju.

„Pitanje mosta na Ibru nije pitanje od danas, već traje od 1999. godine. Pitanje koje iz bezbednosnih razloga predstavlja prepreku za agresiju na taj deo Kosova gde su Srbi živeli autonomno u odnosu na ostale delove Kosova i Metohije“, rekao je Dačić za televiziju Pink.

On je ocenio da je cilj nekih stranih zemalja da se u ovom regionu izazove nestabilnost, jer onda postoji potreba za „sudijom“.

Srbija, dodao je Dačić, nema unutrašnje probleme i faktor je stabilnosti, a Srbija koja napreduje nije svima u interesu, jer onda ne mogu da utiču na državu.

Dačić je, govoreći o protestu protiv iskopavanja litijuma, ponovio da je skup na Terazijama protekao mirno, ali da je zakon prekršen pozivanjem na blokade jer je skup bio prijavljen kao šetnja do Višegradske ulice.

Policija je, tvrdi Dačić, reagovala uz najmanje rizike i po demonstrante i po sebe.

Na kritike na račun policijske intervencije, Dačić je pozvao sve da pročitaju Zakon o policiji i dodao da postoje sredstva koja su dozvoljena da se upotrebe, a koja ovog puta nisu bila upotrebljena.

Kako je rekao, presrećan je jer se ne govori o broju povređenih niti o može da se priča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari