Dačić sa direktorom ODIHR u Skoplju: Hvala što pratite izbore u Srbiji 1Foto: Pres služba MSP

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića sastao se na marginama ministarskog sastanka OEBS u Skoplju sa direktorom Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava Mateom Mekačijem.

Kako je saopštilo Ministarstvo spojnih poslova, Dačić rekao je da Srbija vidi ODIHR kao jedan od stubova OEBS i nezamenjivog partnera u oblasti ljudske dimenzije te organizacije i izgradnje demokratskog društva.

Na sastanku je obostrano konstatovano da se dosadašnja saradnja Srbije i ODIHR odvijala na prijateljski i partnerski način uz međusobno poverenje, a u cilju unapređenja izbornog procesa, jačanja demokratskih institucija i sprovođenja reformi u oblastima koje su prioritetne za Srbiju, navodi se u saopštenju.

Dačić je istakao da je Srbija zahvalna što će posmatrači ODHIR pratiti i predstojeće parlamentarne izbore uprkos poteškoćama sa kojima se organizacija susreće.

Takođe je podvukao da će Srbija nastaviti da radi na unapređenju svog izbornog procesa u skladu sa preporukama ODIHR, kao i da očekuje da će se saradnja nastaviti i po ostalim pitanjima, dodaje se u saopštenju MSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari