Dačić: SAD nisu na pravoj strani oko Kosova

Ministar spoljnih poslova Srbije za Danas o tvrdnji američkog ambasadora

Ostavite komentar


  1. Dacic se poput kameleona „patriotski“ prilagodjava situaciji na terenu.
    Da je ziveo tokom II svetskog rata, pucali bi u njega i partizani i cetnici,misleci da je njihov. Americki ambasador Kajl nista novo nije rekao,jer se Daca-koferce bolje oseca u drustvu ambasadora Ruande i Obale Slonovace nego onih iz mrske Evrope i jos mrskije SAD.

  2. Gospodin Skot je u -pravu, a ja big diodao jos nesto. Veton Suroi je danas rekao da je Kosovo svojim ponasanjem dovelo u pitanje svoju nezavisnost. Pa bih ja rekao da je Srbija na suprotnoj strani istorije i oko Kosova. Kada god posoji neka sansa da Zapad uvidi sta nam dusmani rade uvek se nadje neko iz komuno-rusofislke struje (zajedno sa Vladikama SPC) koji daju izjavu koja Americi baca prasinu u oci. Sramota je da srpski narod ne zna sta su komuno diktatori uradili od divne zemlje kao sto je Venecuela. Dacic, Vulin i njihovi sefovi su ovim grdan grdan udaraca zadali Srbiji a ne Americki ambasador. Ovo sto kazem je 100% tacno.

  3. Srbija nema svoju spoljnu politiku. Njena politika je politika Rusije. Ona ne sme nikad da se izjasni suprotno od Rusije. Posebno to vazi , za ovu prorusku vladu. I danas zale za Gruevskim, Asad im je miljenik, svi tirani i diktatori su im k’o rod rodjeni i uvek su na njihovoj strani a ne na strani naroda. I unutrasnju politiku vode protiv sopstvenog sopstvenog naroda. Valjda ce doci neka nova vlada i novi predsednik koji ce imati snage da Rusiji kaze „ne“.

  4. Politicka situacija u svetu se menja, trebao bi to Ivica Dacic da zna ,ali se on nije na zalost promenio nego i dalje zivi u devedesetim.Plasim se da neki funkcioneri koji su na veoma vaznim funkcijama u zemlji Srbiji lebde u svemiru i ne shvataju nove politicke promene i da zivot ide dalje i da ne trebaju da zive u proslosti nego da se okrenu buducnosti i cesto su na pogresnoj strani.Nadam se da su objasnjenje na cijoj su strani, gospodinu Skotu ambasadoru Amerike objasnili na tecnom Engleskom gospoda Ivica Dacic i strucnjak za vojna pitanja Aleksandar Vulin ,koji cak nije ni sluzio vojsku.Navedeno pokazuje da kadrovi koalicije koja je formirala vlast ne moraju biti adekvatno obrazovani i strucni, ne moraju da znaju strane jezike, iako je to obavezno na navedenim funkcijama u pametnim zemljama, jer im partijska knjizica otvara i gvozdena vrata i preko noci oni postaju bogom dani i sposobni za sve funkcije, zato je Srbija tu gde je u ne bas zavidnom polozaju.Funkcioneri ukljucujuci i Aleksandra Vucica i Anu Brnabic , umesto da se usavrsavaju neprestano su na televizijama i u kampanjama.

  5. Kada su nama sa kraja pameti stizali ovakvi saveti nije posle toga bilo dobro,nejaki smo mi da se svadjamo po svetu i navlačimo još veću bedu na vrat od ove u kojoj trenutno preživljavamo.

  6. Hoće li doći taj dan da ovaj čovek kaže istinu? Sve priče o0ko kosova su bajka i stvarno bi trebao da prizna da je sam bio u vrhu vlasti koja je potpisala kapitulaciju. Odnosno još uvek je u vrhu te vlasti.
    Narod kao veverice, mesto da ga oteraju na smetilište istorije, oni ga još uvek biraju.

  7. Ipak je Skat pogresno. To sto smo ugostili legalno izabranog zamenika MIP Venecuele, jer cak ni SAD ni pedesetak drzava sveta nisu opozvali priznanje Venecuele vec „Priznavanje“ samo jednog samozvanog predsednika.
    Kako je Gvaido obucavan u Srbiji od strane Otporovca Srdje Popovica ne bi me cudilo da uskoro osamnu parole:
    „Srbija = Venecuela“, „Vucicu, Madure“, ili „Djilasu, Gvaido“…

Ostavite komentar


Politika

"Kako verovati nekome kome ne veruju ni njegovi birači": Profesor Oliver Tošković o pozadini protesta protiv iskopavanja litijuma 6

„Kako verovati nekome kome ne veruju ni njegovi birači“: Profesor Oliver Tošković o pozadini protesta protiv iskopavanja litijuma

Protesti protiv iskopavanja litijuma i šire mape potencijalno novog rudarenja po Srbiji se vezuju za ekologiju i pitanja zdrave životne sredine, iako su problemi iza njih dublji i vezani su za (ne)funkcionisanje države Srbije. Naime, ma koliko da nas brinu pitanja životne sredine, a naravno da bi trebalo da nas se tiču, jednostavnije rešenje bi bilo da se obratimo nekoj nadležnoj instituciji - kaže za Danas Oliver Tošković, profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.