Dačić se nije izričito izjasnio o Vučićevom pozivu na referendum o razrešenju 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Ivica Dačić, lider Socijalističke partije Srbije i ministar policije, nije se izričito izjasnio o pozivu Aleksandra Vučića opoziciji da pokrenu inicijativu da se raspiše referendum o njegovom razrešenju.

Dačić je u saopštenju poslatom medijima preko MUP-a, samo ironično pitao opoziciju zašto nema argumente.

Ivica Dačić je izjavio je da opozicija konačno mora da shvati da narod traži argumente, a ne samo „puko ponavljanje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ode samo da bi oni bili na vlasti“.

„Opoziciona praksa da dižu galamu i pozivaju na pobune, zapravo su samo manipulativni postupci svakog ko nema šta pametno da ponudi. Nećete referendum, ali hoćete da Vučić ode? Čega se plašite? Valjda toga što je referendum najvažnija institucija neposredne demokratije u kome građani direktno izražavaju mišljenje i volju“, poručio je Dačić, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Prema rečima Dačića, kada građani iz izbora u izbore sve više iskazuju nepoverenje opoziciji, a ukazuju sve veću podršku predsedniku, naravno da se opozicija plaši da čuje njihovo mišljenje.

Dačić je ocenio i da opoziciju zapravo ne zanima mišljenje građana.

„Toliko bi vas, opoziciona gospodo, isti taj narod zanimao i isto toliko biste ga čuli kada biste došli na vlast“, poručio je ministar unutrašnjih poslova i lider Socijalističke partije Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari