Dačić: Sijera Leone povukla priznanje Kosova

Ostavite komentar


  1. „Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je afrička država Sijera Leone povukla priznanje Kosova kao nezavisne države i da to znači da Kosovo više nema većinu u Ujedinjenim nacijama (UN), saopšteno je iz tog ministarstva.“ PA STA? Koji su efekti „povlacenja“ priznanja Kosova? I KOLIKO nas to kosta?

    1. Pa sta? Nama je sve „Pa sta“, sve nam je nevazno. Kada drzave priznaju ovu kvazi drzavu, onda kukamo na nasu indolentnost, onda govorimo kako smo neorganizovani, za razliku od Albanaca koji imaju dobro placene lobije u SAD?! Gospodjo „Profesorka“ ne mozemo, na ovako vazna pitanja, gledati iz perspektive svinjca, gde je merilo svih vrednosti kukuruz.

      1. Kako je Ivke “ socijalista “ stigao i tamo …Siera …sta …gde je ta vuko jebina …da li pricaju Srpski ili kako se Ivke sporazumeo ( kol’ko kofercica ili municije ) sa njima …

    2. Ti si profesorka koliko u današnjem Ds vlada sloga !!!!

    3. Ja se isto pitam koji su praktični efekti tog „povlačenja“ priznaja ili „otpriznavanja“ Kosova? Šta se bitno menja za Srbiju ako brojač priznavanja Kosova padne sa trenutnih 70 (valjda?) na recimo, samo 40?
      Ili zamislimo da sutra SVI koji su priznali Kosovo povuku priznanja. Da li će to značiti da se sve automatski vraća na stanje od pre kapitulacije i proglašenja adržave Kosovo, odnosno Kosovo ponovo postaje samo administrativna pokrajina Srbije, a Srbija sasvim legalno šalje na Kosovo svoju vojsku, policiju i državne činovnike? Ne znam, nema presedana, ali mislim da je malo šansi za takvo nešto.
      Ali zamislimo i da se to (nemoguće) dogodi. Šta bi Srbija time dobila? Kompletnu teritoriju Kosova, ali ne praznu, nego naseljenu s nekih milion do milion i po Albanaca koji Srbiju i Srbe ne mogu očima da vide. Šta da Srbija radi s njima?
      Da ih sve pobije? Ne može. Da ih sve do poslednjeg protera u Albaniju? Ne može. Da ih prijateljski ubedi da sami nekud dobrovojno odu? Ne može. Da od njih napravi lojalne građane Srbije? Ne može.
      Pa šta onda može?!!! Bojim se, ništa. Mleko je prosuto, a krčag razbijen i više ga ništa ne može sastaviti…

      1. Nece da bude da Trepca, Gazivode, rudno bogatstvo, imovina EPS-a…. budu poklonjeni. Osim privremeno, dok se AV igra vlasti i kaci fotke na instagram da ne skupi neka pevaljka vise lajkova.

  2. haha, „Predsednik je i dao nalog Ministarstvu spoljnih poslova da preisputaju svoj stav o priznanju Kosova“, rekao je Dačić

  3. Isti si kao Kurti. Samo se utrkujete u inacenju i pakostima, oni sa taksama, vi sa povlacenjem priznsnja. I posle cete da sednete za sto kao da pregovarete, prepuni mrznje i jeda. Jadni smo i mi i Albanci sa ovakvim diplomatama. Amerika vec jednom treba da presece i da se odmorimo vise vas laznih patriota koji bi samo da odugovlace, razvlace, jer vi na tome i vladate i jasete ovaj narod, dok on bezi iz ove zemlje glavom bez obzira ili umire na nogama od jada i bede.

    1. A ko je to dao blagoslov Americi da bilo šta preseca? Da li je Amerika vlasnica planete Zemlje i svih ljudi? Dok je takvih osoba kao što ste Vi, jadni mi.

      1. Gospodja Mirka prica nesto o cemu nema pojma. I kao sto je obicaj onda se iznose gluposti kojima covek mora da se nasmeje. Najveci broj Srba, kao i gospodju Mirku, treba savetovati da odu na „studijsko putovanje“ do Pristine ili Djakovice. Mislim da bi se pod hitno manuli ovih glupih romansiranih pogleda na odnos Srba i Albanaca. Ona misli da Albance zabole briga sta hoce ili nece Srbi. Oni samo rade svoj posao. Imaju svoj cilj, a on je zauzeti sto vise prostora i proterati druge koji ne pripadaju njihovom coporu.

    2. Ko je Amerika da preseca bilo sta?????? 1. Amerika ne moze da presece bez Rusije 2. Amerika ne zeli da je “Kosovo” drzava vec njihova kolonija. Znaju Ameri kako bi prosli sa eksploatisanjem ruda na KOSMET-u kad bi se Albanci Amera oslobodili i nezavisnost od Srbije dobili. Nisu nam okupirali teritoriju da bi je njima dali, vec da bi je oni eksploatisali, sto firme Vesli Klarka i Olbrajtove uveliko rade. Amerikancima ovo stanje savrseno odgovara.

    1. Dragi Ljubiša…. Jeremić sada sigurno sedi i plače!!Ps: A Boris Tadić misli se i kaže u sebi ovaj Dačić sve je pokvario moraću opet da dodjem na vlast da povećam priznanja!!!

  4. Dača u nepriznavanje, Vučić za priznavanje!Jedan u klin drugi u ploču Prođoše tri decenije a srpske budaletine igraju se sa Srbijom kao siti majmuni sa bananom. .

    1. A, sta biste Vi? Da priznate ili, da ne priznate? Ne igraju se „srpske budaletine“ vec se velike sile igraju sa srpkim budaletinama, a Vi, razmislite ko su te budaletine.

      1. Nepostovana Gospodzo Zokily,mogu li da Vas najljubaznije zamolim da ,za trenutak,napustite resor spoljne politike(u kome ste kao riba u vodi, kao i u svim ostalim zamislivim resorima na ovome svetu i tako podsecate na Vaseg omnipotentnog totema) te se prebacite na unutrasnju.Radi se,naime,o clanku u ovim istim cenjenim novinama pod naslovom: „Vučić i polovina ministara „osiromašili“ od kada su na vlasti“.Tamo Vas, Frau Kizenstein, prozivaju neki komentatori i to po imenu i prezimenu koje ste tako „ljupko“ izmastali za potrebe prosipanja prljavstina.
        P.S.Nema potrebe da mi zahvaljujete sto Vam ukazujem na napade na Vas lik i (ne)delo.

  5. Ova vest neće prijati mrziteljima. Nastaviće da „pljuju“ Dačića , Vučića i sve zvanićnike legalne i legitimne vlasti u Srbiji. Mozak je zatrovan do te mere da nikakvo lečenje ne može da im pomogne.

  6. Da li je umetnik ibarske magistrale, upitao doticne, znaju li gde je Srbija???

    1. Pitaj ti njih da li znaju gde je KiM . Da li ti znaš gde je Sijera Leone ? Ne znaš ? Nije važno, važno je da mrziš .

  7. Samo jedno da se zna sve ovo su kontrolisan „pvlacenje“ priznanje nezavisnosti Kosovo ovo oko Sijera Leone juce u skupstin Kosova je najavio Enver Hoxha Tacijev covek ove sve su u dogovoru Tacija Vucica i Amerike da nateraju Kosovska Albance na kompromis tacno RAZGRANICENJE

    1. Ma ja to pricam ovima u kosovu.razgranicenje i kineski zid.albanci da uzmu nish.topolu.preshevacku dolinu i sangjak i ujedinenje sa maticom albanijom i kraj price

      1. Pazi da ne uzmete. Stvarno vas treba proterati koje ste siledzije, nekad mi vas bilo zao, ali vi ste pleme niste narod. Nije ni cudo sto vam Ameri 70% zahteva za vizu odbijaju, dobri ste im za toliko za koliko vas koriste da eksploatisu rude na KOSMET-u.

        1. Gedzo vas kanibalce genocidni manjake ne da treba isterati i vratiti u iran tursku i karpatiju iza brdza.od kuda vas dovjeli.nego vas treba sve u gasnu komoru.nekada za vas mije bio zao ko jedno cedo bolesno od raka.nije ni cudo shto amerika 99.99% odbija vize.toliko ste jadni i bedni dozvolite da vas nabiju u shupak i veceg od crnca pa vi uzme cjeli nish.topolu majdanpek i timok..toliko vas vole cak idalje vas drze u shupak gde su vas utrpali 1840 i nece da vas vade

  8. Posle 1-2 godine dolaze novi u vladu.i kazu.neznam ko je povukao priznanje ali to sve je ilegalno i sprotiv zakonski.a oni koj su ocorupili srbiju za milione i milione i besplatno naoruzanja.kazu dacocu mozesh ti opet pregjesh okean.puni koferce i svrati opet..jer niko ne povlaci priznanje zbog osman aga

  9. JA CU PONOVIT PO KOJI PUT AKO JE TAKO LAKO PRIZNANJE I POVLACNJE PRIZNANJE STO VI NE PRIZNATE KOSOVO DA BI IZBEGLI PRITISCIMA I DA ISPUNITE POGLAVLE 35 ZA CLANSTVO U EVROPSKOM UNIJU I CIM BUDITE CLANICA EVROPSKE UNIJE DA POVLACITE PRIZNANJE AKO JE TAKO LAKO … PUSTITE TO TO SU SVE BANANA NAD BANANAMA DERZAVAMA ZA KOJE KOSOVO NIJE IMALO OD PRIZNANJA NIJEDAN BILATERALNI SUSRET NI ZAHVALNOSTI MOZDA SU DOBILI TADA ZAHVALNOST PREKO email

    1. @U.S of Albania

      Ako je povlacenje priznanja tako tesko ili nemoguce sta se vi onda bunite sto Srbija radi na povlacenju priznanja i zasto onda uslovljavate takse prekidom tih i takvih aktivnosti Srbije? Ako su to nebitne banana drzavice zasto ste do sada i te kako brojali priznanja tih banana drzava i prikazivali kao nesto ne znam kako bitno? I jos nesto, ogromna je razlika kada neka ostrvska drzavica prizna ili povuce priznanje nego kada jedna drzava prizna otcepljenje dela svoje teritorije i da legimitet za takvo nesto.

      1. Nama koliko priznanja trebalo mi imamo.nas su priznali vlada tih drzava.a vama povuku priznanje oni kome ti dajesh milion eura samo da kazu da ce preispitati priznanje hahahahaha koferce 12 godina nisu preispitali.a eto ti ode tamo oni preispitali hahahaha koferce patuljko ko je to potpisao.tvoja zena ili vuciceva zena

    2. Čudo jedno . . Kada priznaju „državu Kosovo“ , onda su te države važne, jer je važno da ih bude što više, a kada povuku priznanje , onda su nevažne . Baš čudno .

  10. Konačno da vidimo cifru evra ili dolara. Koliko je budžet Srbije osiromašen Dacicevom diplomatijom.!!!?

  11. Neko ovde ne kaze istinu, Predsednik Srialeone izjavio da nije povlaceno priznanje Kosova. Poslje ove izjave gosp. Dacic cuti, ,,cutanje je zlato,, kaze narod. Dacicu od ovog tvog blefiranja sa gradjanima Srbije nema ozbilnosi ni realnosti, Spolnu politiku vodis kao da su devedesete, a zna se kako smo prosli, Batalji ovaj posao, jer nisi za to.1

  12. dacicu ruski potrcko i turski presednicki licni osman aga.
    ti daj jedan papir legalan sa potpisom presednika tih drzava koj ti spominjesh.da su povukli priznanja eto i mi povucicemo priznanja.
    ti si parazit slobin bivshi sluga.tebi u srbiju znaju koj. si ti lazov.
    Ti idesh tamo.i to po nalogu rusije koj ti obezbedzuje susret.ti trazish ekonomsku saradnu.i kazesh da srbija je spremna da isporuci nauruzanje.kazesh hocete da vam shaljemo malo samo da vidite kvalitet.onda na rastanku nudish milion eura samo da kazu da ce preispitati priznanje.a ti odma to objavlyjesh kako su oni ponishtili priznanja.koferce i mi imamo drzavnu bezbednost.i nama dogje sve shto vi njima nudite.koferce potpis presednika povedi stobom.imash nemash

Ostavite komentar


Politika

Đurđević Stamenkovski: Akušersko nasilje ne sme biti zloupotrebljeno za širenje panike u društvu 10

Đurđević Stamenkovski: Akušersko nasilje ne sme biti zloupotrebljeno za širenje panike u društvu

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski saopštila je danas da je njena izjava ne temu akušerskog nasilja pogrešno interpretirana i da je ona maksimalno posvećena rešenju problema akušerskog nasilja.Dodala je da je svesna da žene koje su iz različitih razloga imale traumatična iskustva u porodilištima i bile izložene fizičkom ili verbalnom nasilju, najčešće odustaju od ponovnog rađanja dece, te da je to ozbiljan problem na čijem je rešavanju maksimalno posvećena.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.