Dačić: Srbija neće uložiti protest Francuskoj zbog zastave Kosova u Notr Damu

Ostavite komentar


  1. Grdno ste se prevarili ministre, ili Vam nisu dali potrebne informacije prije nego ster izustili ovu netacnu informaciju. Na proboju Solunskog Fronta, na strani saveznika borio se Esad Pasha Toptani sa svojim vojnicima (njih oko 2000). Nadam se da ce vam to portvrditi ministar Vojni Vulin, a kada budete u Parizu sa Pacolijem i Bushatijem posetite njegov grob. Ako budete imali volje ili vremena. Hvala !

  2. Na kojoj razumnoj osnovi Vlada Srbije moze da smatra da je to skandal. Francuska je priznala Kosovo (kao i velika vecina drugih drzava EZ). Poziv za komemoraciju je upucen svim zemljama koje su ucestvovale u I. Svetskom ratu; iako u tom periodu Kosovo nije postojalo kao suverena drzava (nije ni Hrvatska, niti Bosna), pozvana je jer se taj rat vodio na njegovoj teritoriji.

    1. Kako je taj rat mogao da se vodi na teritoriji Kosova kad Kosovo nikada nije imalo svoju teritoriju? Nego vala bogu da su Francuzi pored albanske istakli i srspku zastavu.

  3. To se i moglo očekivati.A busanje u grudi o tome da nas niko neće ponižavati?Šta je ovo na Notr Damu,a sura će biti i na ulicama i Jelisejskoj palati. Zar nam ne reče ,koliko juče ,Vučić,komentarišući Tačiveu šetnju Gazivodama, da se stvara atmosfera u medj.zajednici da sve to postane prirodno i da se ne reaguje.Vidite, sada državni vrh ne reaguje.Čega se,bre, plašite. Narod vas je izabrao da štitite njegovo dostoijanstvo,a ne samo vaše privilegije. Vi ste sramota . Iako sam bio naklonjen ovoj vlasti, sve više se duboko razočaravam u njihove poteze.Počev od te medjunarodne politike(sem povlačenja priznanja) ,pa do unutrašnje i čvrstog opredeljenja da zadovolje sebe i svoje okruženje,što pokazuje nemoralnost njihovog osnivača Nikolića da se baškatri u vili ,a da mi plaćamo. Stvarno je nenormalno i mislim da će upravo ova dva poteza- izostajanje reakcije na zastavu na Notr Damu i odluka vlade da se baškari T.Nikolić u državnboj vili -označiti unutrašnje krunjenje SNS.

  4. Da Sam ja Neko sigurno ne bi prosustvovao izmanipulisanom skupu a ovo onrazlozenje moze ministar da okaci macku o rep, nismo mi nepismeni pa dam treba njegovo suvopi..asto obrazlozenje I jajare..e! Mars bre ministre na Zejtinlik!

  5. Ova igra sa zastavom osim sto je diplomatski i istorijski skandal moze se posmatrati i kao dojava nekoga iz Makronovog kabineta da su SAD i Rusi voljni da Kosovu daju nezavisnost u punom medjunarodnom kapacitetu. To je sto bi cinovnici EU rekli tako-u Evropi su se stalno menjale granice drzava i stvarale nove drzave.
    Ali, ako je vec tako zasto to pravo istovremeno sada ne bi bilo medjunarodno priznato i Republici Srpskoj, koja je de fakto drzava, starija i samoodrzivija od tzv.Kosova, koje je i dalje pod vojnim protektoratom NATO i zivi od medjunarodnih donacija, odnosno pranja novca od trgovine narkotika i oruzja, od Bliskog istoka do Amerike. Ako smo svi u Evropi, kao sto jesmo, zasto su Srbi kao jedan od najstarijih evropskih naroda, zavidne kulture i drustvenog napretka DISKRIMINISANI u odnosu na Albance, koji su bez uvrede i danas na nizim stepenicama drustvene socijalizacije, i u drzavama Evropske unije zaduzeni samo za ONO NAJGORE: sverc migranata sa Bliskog istoka, prodaju droge tamosnjoj omladini, organizaciju prostitucije, trgovinu oruzjem, kradje i razbojnistva, pljacke i TERORIZAM. Zbog svega toga cak i Nemci beze iz Nemacke u Ameriku, a u javnosti vlada uverenje da je ova vodeca clanica EU drzava najveceg blagostanja.

    Da bi GRADJANIMA Evropske unije bila jasnija slika ko su danasnji Albanci, a ko Srbi, i ko je u VELIKOM RATU bio na pobednickoj, a ko na porazenoj strani, potrebno je da su mediji u drzavama clanicama SLOBODNI I NEZAVISNI, da o tome izveste tamosnju javnost. Ali, nazalost, zbog globalizma to danas nije slucaj. I svo ovo gazenje medjunarodnog prava, medijskih sloboda i nametanje ludila vodi ka samo jednom cilju- drobljenju medjunarodnog poretka uspostavljenog posle Drugog svetskog rata. U tom procesu manje brojni narodi su KOLATERALNA ZRTVA, a njihova ULOGA U ISTORIJI je oteta i data NARODIMA-ISTORIJSKIM DELIKVENTIMA. Kako bi se satanizovani narodi dobro opljackali, da bi velike sile prevazisle neke svoje unutrasnje strukturne probleme.
    A, Srbi su u svojoj osmovekovnoj drzavotvornoj istoriji, kao vredan i napredan narod stekli i lep komad zemlje, dvorove i tovare blaga. Albanci, medjutim, oduvek su bili medju najsiromasnijim narodima u Evropi i Svetu, ali uvek skloni nasilju i kriminalnim delatnostima. Na taj nacin i sada pokusavaju da steknu drugu albansku drzavu na teritoriji Republike Srbije. Iako se BAJONETIMA MOZE NAPRAVITI PRESTO NA NJEMU SE IPAK NE MOZE SEDETI, ma ko vam cuvao ledja. Jednom ce ovaj tocak istorije udariti u stenu i vratiti se ponovo tamo odakle je i krenuo.

Ostavite komentar


Politika

"Igrokaz sa lošom režijom, lošim glumicima i baš lošim dijalogom": Igor Avžner o Vučiću u Malom Zvorniku 10

„Igrokaz sa lošom režijom, lošim glumicima i baš lošim dijalogom“: Igor Avžner o Vučiću u Malom Zvorniku

Još jedan igrokaz sa lošom režijom, lošim glumicima i veoma lošim dijalozima - tako je marketinški stručnjak Igor Avžner ocenio jučerašnji, kako je rekao, "namešteni dijalog" Aleksandra Vučića sa građanima Malog Zvornika. Da je Vučić hteo da čuje šta misli narod, dodaje, čuo bi 40.000 ljudi koji su mu svoje mišljenje dali ispod prozora.

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.