Dačić: Srbija ostaje bez dovoda gasa

Ostavite komentar


  1. Mi ćemo onda u šumu, Dačiću, ko naši stari. A, gde ćete vi? Za Moskvu?!

  2. Pa Dacic je potpisao 5.decembra 2012 u Briselu sa premijerom Bugarske predugovor o izgradnji gasovoda Nis-Sofija!!!!!Ima li ko da ga pita sta su ministri a sad je Antic iz njegove SPS a sve vreme na kljucnoj adresi,fotelji direktora Srbijagasa,sedi Bajatovic takodje visoki funkcioner SPS!!!!Bajatovicev posao je bio da kao JP zaduzeno za izgradnju to odavno zavrsi!!!!Koje su oni stetocine aman ljudi?!?Stavise EU im je za dobar deo trase kroz Srbiju i donacije omogucile…no uzalud i to…Pipnuli nisu..a sad kukaju na sokaku…

  3. Ukidanje Južnog toka je neprijateljki čin koji je naneo veću štetu Srbiji od bombardovanja i gubitka Kosova – gledajući samo sa ekonomske tačke.Diplomatija koja nije uspela da se izbori za Južni tok je bedno nesposobna.

  4. Samo lepe zelje i nista konkretno! Zasto su ruske firme u Srbiji pod sankcijama potpuno je nejasno? Zasto je razmena u prosloj godini manja za 25% kada smo imali sansu da je zbog sankcija EU povecamo, nejasno je? zasto postoji jos uvek posrednik gasa Jugorosgas u Zugu u Svajcarskoj, koji naravno kosta, nejasno je? Ici na ovakve sastanke i samo konstatovati lose stanje a ne sklopiti nikakav ugovor samo kosta nasu drzavu i dosta nam je Dacicevih/SPS zalopojki narodu!

  5. Bitno je da Severni tok radi. Nama će biti teško u početku ali globalno otopljavanje radi za nas. Ipak ne smemo se opustiti. Treba reagovati na vreme i osnovati (ako već ne postoji) agenciju za razvoj alternativnih energetskih izvora na čije čelo se može postaviti Bajatović i na taj način izbeći rizik da čovek ostane bez posla jer ako on ostane bez posla šta ćemo tek mi? Bitno je da je NIS sačuvan svepartijskim (LSV na stranu) domaćinskim poslovanjem i pod najpovoljnim uslovima prodat najpouzdanijem partneru. Kada Putins i Klintonovska nađu zajednički jezik biće i tok za nas. U međuvremenu dok ne prorade Bajatovićeve alternativne vetrenjače izguraćemo i na EPS-u, uz slobodarsko kolce i večiti tok domaćinske rakijice.

  6. Pa da, ali nama gas treba samo za daljinsko grejanje, koje je sa tim energentom preskupo i nerentabilno i svuda u razvijenim zemljama se odavno prešlo na termalne pumpe, bio masu i druge održive energente. Tako da se mi finansijski samoubijamo zbog ljubavi SPS-a prema Rusiji i podršci njihovom učešću u beskonačnom nizu srpskih vlada. Trebalo je odavno da počnemo postepeno uvođenje sve jeftinijih tehnologija koje ne samo da možemo finansijski da izdržimo, nego su i bolje za okolinu i čine nas energetski manje zavisnim. Ali to nije u političkom interesu Rusije i SPS-a, pa ćemo da se uništavamo dalje i da se borimo za razne gasovode, investiramo neverovatne pare u sopstvenu propast. Mislim, Insajder se ubi pokušavajući da istraži sve to, ali je Srbijagas zatvoren kao sef, ne da ni slovo ni broj informacija o tome sta radi sa nasim parama, iako duguje neopisivu lovu i razbacuje je na sve strane.

  7. Sta kazes Dacicu? Rusi mogu da okupiraju Ukrajinski Krim, a Ukrajina nesme da nam zatvori gasovod. E, pa Dacicu, ne moze i Rusija i gasovod preko Ukrajine!!!

Ostavite komentar


Politika

Autorski tekst Dragana Đilasa: Zašto sada tražimo izbore? 8

Autorski tekst Dragana Đilasa: Zašto sada tražimo izbore?

"Sedamnaestog decembra su održani parlamentarni izbori za koji je veći deo opozicije rekao da su neregularni, i uz žalbu Ustavnom sudu, zahtevao njihovo ponavljanje. Naravno, uz promenu izbornih uslova baziranu na primeni preporuka ODIHR-a", piše Dragan Đilas, poslanik i predsednik Stranke slobode i pravde u autorskom tekstu za Nova.rs, koji prenosimo.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.