Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić doputovao je juče u višednevnu posetu SAD, tokom koje će prisustvovati Nacionalnom molitvenom doručku, razgovarati s više predstavnika Kongresa i administracije predsednika Baraka Obame i posetiti državu Ohajo, s kojom Srbija poslednjih godina ima posebno dobre odnose.

„Posetiću američki Kongres, Belu kuću i Stejt department i razgovaraću sa značajnim kongresmenima koji su članovi srpskog kokusa, ali su i članovi Komiteta za pitanje nacionalne bezbednosti, što je značajno za posao kojim se ja bavim“, rekao je Dačić srpskim medijima po dolasku u Vašington. Među njegovim sagovornicima biće i pomoćnik državnog sekretara koji se bavi pitanjima borbe protiv ilegalne trgovine narkoticima, zatim direktor DEA (Agencija za borbu protiv ilegalne trgovine narkoticima), kao i specijalni savetnik potpredsednika SAD Džozefa Bajdena za Evropu.

Ivica Dačić će u Kolumbusu i Klivlendu, glavnom i najvećem gradu Ohaja, razgovarati s državnim tužiocem, gradonačelnikom i šefom policije, kao i s predstavnicima brojne srpske dijaspore, a obratiće se i predstavnicima tamošnjih državnih institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari