Dačić u Panami razgovarao sa kolegama iz Španije, Čilea, Perua i Bolivije 1Foto: Beta

Na ceremoniji inauguracije novog predsednika Paname Laurentina Kortisa Koena (Laurentino Cortizo), koji je pobedio na izborima održanim u maju 2019. godine, Srbiju predstavlja ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dačićeva koleginica Isabel de Saint Malo de Alvarado visoko je ocenila prisustvo delegacije Srbije na svečanosti inauguracije novog predsednika Paname i istakla da je to još jedna potvrda angažovanosti Srbije u građenju prijateljskih veza sa Panamom, sa kojom postoji tradicija dobre saradnje još iz perioda nekadašnje Jugoslavije.

Dačić u Panami razgovarao sa kolegama iz Španije, Čilea, Perua i Bolivije 2
Foto: Beta

Kako je saopšteno iz kabineta srpskog šefa diplomatije, tokom prijema, organizovanog u okviru svečanog ispraćaja prethodnog predsednika Huana Karlosa Varele, Dačić je imao prilike da u neformalnim susretima neposredno razgovora sa brojnim visokim zvanicama iz celog sveta.

Među njima su bili kralj Španije Felipe II, potpredsednik El Salvadora Feliks Uljoa (Felix Ulloa), sekretar za trgovinu Sjedinjenih Američkih Država Vilbur Ros (Wilbur L. Ross), ministar poljoprivrede Kine Han Čangfu (Han Changfu), ministri spoljnih poslova Španije, Čilea, Perua, Bolivije, kao i druge visoke zvanice iz političkog, privrednog i kulturnog života Paname i regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari