Dačić: Vatikan se ogradio od Stepinca

Ostavite komentar


  1. Gospodin Dačić ne razume da NDH ne priznaje papu Franciska. NDH kaže da je to sve jedna crkva i ko nije sa njima da je sekta!

  2. Briga me za Stepinca, Nedica, Pavelica i Drazu Mihajlovica.To je bilo davno,treba prepustiti istoricarima.Mene brine, kada ce Dacic da se ogradi od Milosevica i njegove politike, jer to nam svima, jos uvek, visi nad glavom.

  3. Невероватно способан човек и политичар тај Дачић. Он успева из Београда да прочита мисли папине у далеком грузијском Тбилисију.
    Просто невероватно !
    Још да је истинито…

  4. "…jer to nam svima, jos uvek, visi nad glavom." I treba da vam visi sve dok se ne upametite.

  5. Samo dilberi kao Dacic ( nadam se da se komesar Kacavenda ne ljuti) moze da bude dugorocno ““uspesan““ u Srbiji!

  6. Kada bi imao ko da se ogradi od demagoga, kameleona i bezkicmenjaka Dacica svanulo bi Beogradu i Srbiji.

  7. Što je babi milo, to joj se i snilo. Ovaj vaš Dačić toliko se razumije u Rimokatoličku Crkvu, Svetu Stolicu i Državu Vatikanskoga Grada, da bi bilo najbolje da ga netko imenuje ambasadorom Republike Srbije u Vatikanu. Bila bi prava šteta da pravi čovjek ne bude na pravom mjestu. On je pravi diplomata za vatikanske krugove.

  8. Gospodin Dačić čita misli papine, uspešno, onako na daljinu, telepatija je u pitanju sigurno.

  9. Da li je to izjavio Dacic ili bilo ko drugi od nasih politicara uopste nije vazno.Vazno je i istinito da su Srbi pod Pavelicem i Kardinalom Stepincem imali samo tri izbora :da se isele iz sviji domova ,da budu prekrsteni,ili likvidirani.Eto to je za mene(kao Srbina) vazno i veoma dragoceno da se pamti .Takve stvari ne bi smele ni po koju cenu da se zaborave i zanemare.Ucimo od Jevreja i postujmo te svete senke.

  10. Gosp. Dacicu, tvoja izjava samo potrvdjuje da nemas veze sa vjerskim pitanjima. Jednom krsten nema drugog krstenja, tako da pravoslavni krscan, ako zeli da popstane katolik, ne moze da se krstijer je on vec krsten. A sto se tkice izjave Pape Franja, ni u kom slucaju se ne odnosi na Hrvatsku i Stepinca vec na krscanstvo uopste. Stepinac je, da bi ih spasio od ustasa i nemaca, "obracao" i zidove i pravoslvce na katolike, ali samo provizorno, sto mnogi od njih i potvrdjuju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.